Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: Sprzęt komputerowy - jaki zasilacz?

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

muflon wiesz, że nie o to chodzi...po prostu nie znoszę jak mi ktoś ciemnotę wciska...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Troche dyskusja pojechala w osobiste przytyki co niespecjalnie wplywa na jej merytorycznosc.

Co ciekawe kazdy z przedmowcow ma troche racji ale sobie jej nie przyzna

W slowach popmarta widze nieco wlasne doswiadczenia z komputerami. Serwisowalem duzo komputerow (bylo ich chyba wiecej niz 1000 ale do miliona mi jeszcze troche brakuje) i przypadkow w ktorych to zasilacz byl winny bylo do policzenia na palcach jednej reki. A byly to czesto maszyny na mocnych procach grafikach z kilkoma napedami i musial je zasilac jakis codegen. No coz wlasciciele tak chcieli wiec tak mieli nie mnie to oceniac.

Z drugiej strony jednak bawilem sie w ekstremalne oc z volmodami, peltami, wc i bog wiec co tam jeszcze bylo. To byly czasy I tutaj sporo racji ma DamianPa ... tansze zasilki siadaly az milo. Kupilem chiefteca 420 i dawal rade. Zmienilem na inny model i siadl zabierajac dane z dwoch dyskow (podstawowego i backupu) co nie dosc ze kosztowalo mnie utrate wielu danych ale skrocilo mi zycie pewnie o 2-3 lata. Przy okazji tez mocno posiwialem Nie ma zasady ale pomimo "belkotu producentow" lepiej skonstruowane zasilacze (nie mylic z tymi o wiekszej ilosc W na naklejce) daja wieksza kulture pracy i % wyzsze bezpieczenstwo. Jesli kogos stac to podobnie jak z akumulatorami do aparatow niech kupi wypasa ... Ci ktorzy maja mniej pieniedzy inwestuja w gorsze aczkolwiek najczesciej w 100% wystarczajace zasilki.

Acha i Hunkey nie zawsze robil kiepskie zasilki ... kiedys o ile dobrze pamietam wspolpracowal z sirtecem i mial zasilki na poziomie Chiefteca/Anteca. Mam chyba nadal cos takiego w domu jak znajde to sprawdze.

I na koniec jeszcze popre to co pisze muflon ... stare zasilki z markowych kompow to byla moc Mam do dzisiaj Fortrona z wiatrakiem 120x120 wyprodukowanego w czasach kiedy 99% zasilaczy mialo bzyczki 80x80. Jego 300W zasila kazdy komp do ktorego go podlacze ... malo tego jest cicho a to najwazniejszy parametr zasilacza wg mnie
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Słyszałem jeszzce gdzieś takie zdanie...jakość zasilacza rozpoznaje się po jego wadze...
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja tak najczesciej robie w przypadku nieznanych konstrukcji Jak ciezki to moze byc ... jak lekki olewam Moj fortron jest bardzo ciezki.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Mój huntkey waży ok. 2.25 kg i nie jest to shitowy zasilacz...
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Mój huntkey waży ok. 2.25 kg i nie jest to shitowy zasilacz...
    Do dzialania komputera starczy, shitowy moze nie jest ale do topowych rozwiazan jeszcze mu brakuje.

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

w testach wypada znakomicie...
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

A ja niedawno po zmianie karty graficznej musiałem zmienić także zasilacz - kupiłem Modecom, który na wielu stronach jest opisywany jako dobry kompromis pomiędzy ceną a jakością, ma w sumie sporo rozwiązań technicznych z droższych zasilaczy. 400W za nieco ponad 100 zł, na razie mnie nie zawiódł.
    Szkoda że najpierw zmieniłem kartę a potem zasilacz gdy poprzedni padł, bu nie uciągnął (Codegen ). Bo kupiłem Radeona 9800 Pro, a ledwo 80 zł droższy był x800 GTO i jakbym wiedział że i tak będę musiał zmienić zasilacz to bym wydał te 80 więcej :/
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Domyślnie

no panowie - to żeście pojechali
    dyskusja ciekawa i daje pewien obraz; w serwisie CEI (taka firma komp z Katowic) facet tez mi powiedział żebym wziął jakąś 400 lub ewentualnie 450 to bedzie z zapasem bo zestawy z c2d to oni tam mieli na 400W no_name (bez OC)

co do huntkey to mam w moim obecnym kompie wlasnie taki 300W
    ciągnie ath xp1700+@2000mhz wiec procek jest przekrecony o ~36% i kosztował jakies 230pln
    do tego radek 9700
    zadnych zwiech

wiem ze stabilnosc napiec jest najwazniejsza przy OC - chetnie kupilbym tani i dobry ;-)
    btw. powiedziano mi zeby kupic wiekszy zasilacz niz potrzebuje to bedzie ciszej pracowal (w sensie nie bedzie bral pelnej mocy tylko np 60%)...
    nic to bede musial wybrac jakis kompromis jakosc/cena (np 430w tagana ;-) )

jak komus cos jeszcze madrego do glowy przyjdzie niechda znac :-)

Muflon
    Cytat:
    Napisał DamianPa
    Kup wersję z odpinanymi przewodami - to jest prawdziwe mistrzostwo świata jeśli chodzi o porządek wewnątrz obudowy.
    No nieee móów... taki super fajny, soliny i w ogóle a nie ma tak oczywistej rzeczy w standardze??
    te odpinane kable to chyba nie jest standard dla wszystkich zasilek...?
    Ostatnio edytowane przez pst ; 29-12-2006 o 23:59
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    te odpinane kable to chyba nie jest standard dla wszystkich zasilek...?
    Dla wszystkich w zadnym wypadku , ale dla tzw "lepszych" juz raczej tak. Przynajmniej z kilkunastu które miałem dostępne w jednym sklepie, w cenie powyżej powiedzmy 200PLN, wszystkie miały.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów