Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Oswietlenie studyjne Fun&Sports - jakie doświadczenia?

netghost
    Guest

Domyślnie Oswietlenie studyjne Fun&Sports - jakie doświadczenia?

Panowie, jak w temacie. Ktoś ma jakies organoleptyczne wrazenia z pracy ze sprzetem tej firmy? Rozmyslam nad zakupem jakiegos zestawiku do foto studyjnej, ale te nazwy typu JinJan troche mnie przerazaja, nie, nie jestem onanista sprzetowym...

Licze na jakies opinie, pozdrawiam...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak nie jestes onanistą i masz coś z indiany jones'a to polecam...

... pracuje na takim zestawie od marca wprawdzie nie wożę go ze soba tylko tak jak raz rozłozyłem tak grzecznie stoi... ale wszytsko gra i trabi czasem nawet błyska...

do kompletu trzech lamp 2x100 i 1x300 mam 2 chinskie statywy, jeden elfo (pod 300 bo juz troche wazy) do tego dwie srebrne parasolki redwinga (na 100) i jeden duzy (120x90) softbox (PRCh), mocy nie zabrakło mi nigdy zazwyczaj jest jej za duzo, balans bieli i ekspozycję ustawiam cyfrą (canon pro1) podłaczoną za pomoca równie chinskiego, 1-kanałowego wyzwalacza radiowego (który czasem tylko lubi se pobłyskac przy komórce)

generalnie nie narzekam
    pozdrawiam

netghost
    Guest

Domyślnie

Heh, z indiany jones'a... a i owszem...:P

Fajnie że napisałeś mi swoją opinię, fajnie podwójnie, ponieważ ja również będę korzystał z tego sprzętu przy moim nowiutenkim Pro 1 ...

Dzieki, wlasnie o to mi chodzilo, a jak intensywnie korzystasz z tego oswietlenia?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rev
    ekspozycję ustawiam cyfrą (canon pro1) podłaczoną za pomoca równie chinskiego, 1-kanałowego wyzwalacza radiowego (który czasem tylko lubi se pobłyskac przy komórce)

generalnie nie narzekam
    pozdrawiam
    Mam drobne pytanie co do tego wyzwalacza - to Elfo czy Funsports ? Bo patrząc na zdjęcia mam wrażenie że to jedno i to samo, z tym że Elfo oczywiście droższe...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

... co do wyzwalacza to nie mam pojecia jak wygląda elfo, ten jest na 100% chinski (parszywe wykonczenie i charakterystyczne trzeszczenie przy wpinaniu/wypinaniu z saneczek

jak czesto uzywam?... w zasadzie prawie codziennie, były dni ze robiłem po kilkadziesiąt zdjęc, (fotografuję bierzący asortyment w hurtowni pod poligrafię i www) troche tego było od marca takze eksploatuję go raczej dość mocno...

... raz popełniłem nim nawet sesję slubną, takze demontowac i przewozic tez sie da, ale bez jakiejs "dedykowanej" torby wolałbym tego za czesto nie robic...

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Mam dwie lampy z funsportsu dwa softboxy i dwa statywy, wszystko działa cacy oto przykłady:
    http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=543207
    http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=549960
    http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=539320
    Raz miałem zwarcie w gniazdku i coś poleciało chciałem sam naprawić i tylko rozkopałem, a nic nie naprawiłem. Zadzwoniłem do Funsports'u kazali przysłać. Lampe naprawili bezpłatnie i fachowo, mimo że sam ją wcześniej rozkręciłem i coś tam lutowałem. Polecam firme FUNSPORTS i jej produkty.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Uprawnienia umieszczania postów