ale czadziksuper...kurde ja jestem ślepa na abberacje chyba bo nic nie widze
ale czadziksuper...kurde ja jestem ślepa na abberacje chyba bo nic nie widze
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Jeeeaaa !! Nareszcie zrobiłem jakieś zdjęcia które się podobają
Dziś doszło jeszcze jedno do serii, zamykające cykl, co prawda uważam je za najsłabsze. Nie do końca zrealizowany zamysł, ale psiak nie chciał współpracować, światła też brakowało (niestety).
76.
Dodaję jeszcze dwa portrety z poprzednimi osobami.
77.
78.
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Paenko, aberracje to te niebieskie (mogą być też zielone, czerwone, bordo...) obwódki tam, gdzie ciemne styka się z jasnym. Na zdjęciu z pieskiem są na przykład na gałązkach na tle nieba...
Esteper! Dobre są te Twoje zdjęcia! Mają pomysł, są dynamiczne, wesołe, mają iskrę. Z tej serii najlepsze z pieskiem, bardzo naturalne i najweselsze - trzecie, świetne aktorsko - drugie. Gdybym miała agencję - zatrudniłabym Cię na Twoich warunkach, ale na nie krócej niż 5 latA dobre obiektywy kupiłabym Ci na rachunek firmy
Ech... nie mam agencji![]()
Ostatnie 3 już tak nie powalają ;-) Z pieskiem ok. Ale potrety niekoniecznie. Światła nie szukałeś. Na 77 mam wrażenie, że dobłysk był, a i tak oczy ciemne ;-)
Ale poprzedniego seta jeszcze raz obejrzałem i cały czas są ekstra![]()
A ja uważam gdyby nei te oczy to 77 byłoby baaaardzo dobre![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
dla mnie seria cała bomba
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Co do doświetlania, to była grana blenda srebrna. Liczę się z tym że są błędy, jednak prezentowanie ich na forum, da mi lekcję, co jeszcze przy moich skilsach jest potrzebne
Co do samej serii, myślę że będą ją w wolnym czasie kontynuował, bo nie jest to codziennie spotykany widok![]()
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Jakie błędy? Seria jest bezbłędna prawie ;-) Portrety tylko takie sobie (na tle serii). Ruszaj w cień i będzie lepiej :-)
Ministerstwo Dziwnych Kroków
pierwsza seria bardzo fajna, druga słabsza
bez sensu
Akurat, że mam ochotę i nie tylko bo i Twoje zdjęcia mnie zmusiły do tego, napiszę bardziej obszernie.
Zdjęcia jak najbardziej mają przekaz i pomysł jak i zamiar jak najbardziej wyszedł, jest to dowód na to, że nie potrzeba modelek, czy budżetu na zrobienie niezłych zdjęć. Koleś w okularach - cóż odrazu widać, że sprzedaje, kupuje, ściąga aplikacje, simlocki taki telefonowy McGyver (nie ten z forum). Ogólnie z samych zdjęć wywnioskowałem co lubia lub z czym są kojarzeni Twoi znajomi, nie po rekwizytach, a po całości. A ostatnio powiedziałem Miclesowi, żeby wyrzucił tą Tokine, a jak się okazuje można świetne zdjęcia zrobić! Moje gratulacje za calokształt
Jest fajne
![]()
Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 14-10-2008 o 01:32