Strona 33 z 48 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Po zapoznaniu się z poprzednimi postami postanowiłem,że będę szukał tego obiektywu (17-40/4L) raczej za granicą (ze względu na spiskową teorię o niepełnosprawnych egzemplarzach w naszym kraju). Udało mi się na eBayu zdobyć używkę, bez śladów używania, za ok. 1700 PLN (wliczając koszty transportu z Niemiec). Kolory, kontrast, ale również ostrość - bardzo w porządku; może rzeczywiście coś jest w tej teorii? Pozdrawiam.
    Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    To jak to Panowie jest z tym 17-40? Czy jest tak samo ostry jak 70-200/4.0 L czy nie? Czy tak samo przenosi kolory, ma ta sama plastyke?
    Szykuje sie na jego zakup.
    Najpierw kupilem 17-40, pozniej 70-200, zrobilem na szybko kilka fotek tym dluzszym i mam wrazenie ze kolorystyka z tego bialasa jest lepsza niz w 17-40. Na 17-40 mam zalozony filtr UV, jak zdejme to potestuje obydwa i porownam. Generalnie 17-40 jest dla mnie wystrczajaco ostry, do tego stopnia ze zakwestionowalem odbitki w radomskim MM bo wyszly jak kolorowe placki. Grunt, zeby byla zyleta na papierze w formacie przynajmniej 21x15.Teraz nie moge bo body w serwisie.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajurek Zobacz posta
    Po zapoznaniu się z poprzednimi postami postanowiłem,że będę szukał tego obiektywu (17-40/4L) raczej za granicą (ze względu na spiskową teorię o niepełnosprawnych egzemplarzach w naszym kraju). Udało mi się na eBayu zdobyć używkę, bez śladów używania, za ok. 1700 PLN (wliczając koszty transportu z Niemiec). Kolory, kontrast, ale również ostrość - bardzo w porządku; może rzeczywiście coś jest w tej teorii? Pozdrawiam.
    Ja popieram te teorię, może nawet przyczyniłem sie do jej powstania . Nie moge pojąć, że obiektyw, który ma tak dobre oceny za granicą na naszym forum ma złe i to często zasłużenie. Kupilem mój na giełdzie w Warszawie i jest świetny. Ale kiedy kupowałem 70-200 4L w Fotopstryku to wybrałem trzeci z kolei. Zabierałem do domu i testowałem, dwa pierwsz nie były według mnie OK (BF, FF). Wymienili bez najmniejszego problemu. Jak myślicie co się z nimi stało? Czytam dpreview - facet wymienia 5 aparatów i ma powody, przypuszczam, że też wracaja do obiegu. Podobnie z obiektywami.

Pozdrowienia, swnw.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Ja popieram te teorię, może nawet przyczyniłem sie do jej powstania . Nie moge pojąć, że obiektyw, który ma tak dobre oceny za granicą na naszym forum ma złe i to często zasłużenie. Kupilem mój na giełdzie w Warszawie i jest świetny. Ale kiedy kupowałem 70-200 4L w Fotopstryku to wybrałem trzeci z kolei. Zabierałem do domu i testowałem, dwa pierwsz nie były według mnie OK (BF, FF). Wymienili bez najmniejszego problemu. Jak myślicie co się z nimi stało? Czytam dpreview - facet wymienia 5 aparatów i ma powody, przypuszczam, że też wracaja do obiegu. Podobnie z obiektywami.

Pozdrowienia, swnw.
    Nie rozumiem tych korowodów, albo się nie znam.
    Kupiłem 17-40 w foto-net.
    Egzemplarz nie ma bf/ff ostrzy szybko, plastyka zdjęć rewelacyjna.

Uważam, że mój egzemplarz jest albo bardzo dobry, albo ze mnie taka ****, że nie widzę, że mam kiepskie szkło.
    W każdym bądź razie do fotografowania nadaje się bardzo dobrze i jestem zadowolony z efektów.

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Czytam o tych narzekaniach na 17-40 i sam nie wiem co o tym myslec.
    Mam to co w stopce czyli 350D i kliszaka 5-tke. Teraz sprzedaje zenitara 16. Zostanie mi tylko kit jako szerokokatny zoom. Mysle o kupieniu czegos lepszego tzn 17-40, ktory nadawalby sie do pelnej klatki (moze tez kiedys zbiore na 5D jak stanieja jeszcze troche albo wyjdzie cos nowszego) lub Tokina 12-24. Czytajac ten watek widze, ze na 17-40 sporo ludzi narzeka. O Tokinie jakos nie slychac za duzo. Czy to jest takie dobre szklo?? Czy 17-40 to znowu taka lipa??
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajurek Zobacz posta
    Po zapoznaniu się z poprzednimi postami postanowiłem,że będę szukał tego obiektywu (17-40/4L) raczej za granicą ze względu na spiskową teorię o niepełnosprawnych egzemplarzach w naszym kraju
    Panowie, bez jaj LOL
    zaplułem sobie monitor kawą
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

17-40 to był świetny obiektyw, który sprzedałem dopiero, gdy przesiadłem się na 5D. O wiele bardziej go lubiłem, niż 70-200/4. Nie wiem, skąd te narzekania...
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Czytam o tych narzekaniach na 17-40 i sam nie wiem co o tym myslec.
    ...Czytajac ten watek widze, ze na 17-40 sporo ludzi narzeka. ...Czy 17-40 to znowu taka lipa??.....
    Narzekaja Ci co go nie mieli, lub tacy co kupuja lepsze.

Uzależniony

Domyślnie

Macalem 5 egzemplarzy 17-40. Nie ma zadnej teorii spiskowej dziejow dotyczacej jakosci tego obiektywu w zaleznosci od kraju zakupu. Tu w Dublinie przepstrykalem go w dwu sklepach. I generalnie ostrosc mi nie podeszla. Kolory w jednym byly bardzo nasycone a w innym egzemplarzu na poziomie "kiciora". Sam obiektyw jest bardzo przyjemny. Ciezka sprawa z tym obiektywem, przyznac musze. Kik :P

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Macalem 5 egzemplarzy 17-40. Nie ma zadnej teorii spiskowej dziejow dotyczacej jakosci tego obiektywu w zaleznosci od kraju zakupu. Tu w Dublinie przepstrykalem go w dwu sklepach. I generalnie ostrosc mi nie podeszla. Kolory w jednym byly bardzo nasycone a w innym egzemplarzu na poziomie "kiciora". Sam obiektyw jest bardzo przyjemny. Ciezka sprawa z tym obiektywem, przyznac musze. Kik :P

Ja też dwie takie elki przetrzepałem, oddałem i w końcu dołożyłem i kupiłem 24-105 L IS i to jest to !
    IMHO 17-40 jest cienkie, a o mydlanych fotkach robionych tym szkłem już wiele czytałem i po polsku i po angielsku. Podobno to najsłabsza z elek.
    Przyjaciołom nie doradzę kupna 17-40. :-P
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 33 z 48 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów