Cytat Zamieszczone przez tyrpin Zobacz posta
Jak mnie wkurzają takie teksty - jakie porównania z kitem??? Chromolą głupoty ludzie, którzy tylko testują testują i żadnych innych zdjęć chyba nie robią. Co? Ustawiają kita na 40mm i przysłonę f:4 i testują tak?
Dla moich potrzeb (śluby, reportaże z imprez, zdjęcia do kalendarzy) to idealny obiektyw i wcale nie żałuję, że dokładająć ponad 2x tyle, pozbyłem się T28-75 i kupiłem C17-40.

A czy Ty ne mozesz przyjac do wiadomosci ze komus mogl sie trafic gorszy egzemplarz? Chyba Himi opisywal porownanie fotek z Kita i 17-40L i uwierz mi. Widzialem te fotki w oryginale u niego i ja tez dalbym glowe uciac ze fotki z KITA to byl 17-40 i odwrotnie! Niech Cie lepiej nie kurzaja take teksty tylko postaraj sie zrozumiec tych ktrzy maja problem ze szklem wynikajacy niekoniecznie z umiejetnosci fotografa. Jakby mi sie trafil 28-75 Tamrona ktory dziala bez problemu jak powinien to bym sie tez wymadrzal, a poniewaz jestem w tej mniejszosci ktorej trail sie taki i bez mozliwosci wymiany, dlatego mowie ze kupa. Widzialem fotki z 17-40 ktore byly rewelacyjne i naprawde chcialbym to szklo miec. Widzialem tez takie, ktore stawiaja mnie w wahaniu nad zakupem tej Elki. Jak powtarzam, nie zawsze byla to wina fotografa!