Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Szczerze powiem, że chyba sporo osób na siłę próbuje się przyczepić tego szkła... Używam od jakiegoś czasu i naprawdę jak dla mnie jest to świetny obiektyw. Zdjęcia w górach, sporo pod słońce, fajerwerki (do obejrzenia w battlu) plus masa innych zdjęć i uważam, ze są to dobrze wydane pieniądze. A jeśli kolegów nie zadowala to pozostają chyba tylko stałki albo Zeissy ale wtedy koszty już są zabójcze dla portfela.

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

tutaj jest zdjecie robione 5d plus 17-40
    http://www.fotal.pl/system/modules/s...pg&w=600&h=600
    tutaj równiez kilka zdjęć tego samego autora :http://www.fotocommunity.com/pc/pc/m...isplay/7344527

Kiedyś jak wychodzoł 5d też były narzekania że ten obiektyw do 5d to się nie nadaje a tu widać na załaczonym zdjeciu żed niekoniecznie

Zablokowany

Domyślnie

Moje opinie biorą się wyłącznie z publikowanych na tym forum żali i próbek zdjęć. Dlatego pisałem, że bardzo chcę pofocić tym szkłem, żeby przekonać się naocznie - może do przesiadki z T17-50 na C17-40. Ale muszę dojrzeć różnicę. Jest jeszcze jedna sprawa - światło. Tego mi w C brakuje nawet na odległość.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Moje opinie biorą się wyłącznie z publikowanych na tym forum żali i próbek zdjęć. Dlatego pisałem, że bardzo chcę pofocić tym szkłem, żeby przekonać się naocznie - może do przesiadki z T17-50 na C17-40. Ale muszę dojrzeć różnicę. Jest jeszcze jedna sprawa - światło. Tego mi w C brakuje nawet na odległość.
    juz pisałem...

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta

http://www.trekearth.com/photos.php?cat=lens&id=1863

wszystkie wykonane tym obiektywem... z róznymi puszkami wiec jest pełen rozrzut

Edit
    mysle ze po obejrzeniu kilkudziesięciu zdjęc wykonanych analogami jak i cyfrówkami zamkną sie usta tych co mówią ze sie nie da... bo da sie tylko moze wy nie potraficie...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    tutaj jest zdjecie robione 5d plus 17-40
    http://www.fotal.pl/system/modules/s...pg&w=600&h=600
    tutaj równiez kilka zdjęć tego samego autora :http://www.fotocommunity.com/pc/pc/m...isplay/7344527

Kiedyś jak wychodzoł 5d też były narzekania że ten obiektyw do 5d to się nie nadaje a tu widać na załaczonym zdjeciu żed niekoniecznie
    Tyle, że te fotki nie mają wiele wspólnego z czysta fotką z puszki.
    Myślę, że po takiej obróbce pokazałaby fotki z Kita a następnie powiedział, że to 17-40F4 L to większość - jak nie wszyscy z nas by UWIERZYŁA
    5D + L

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Myślę, że po takiej obróbce pokazałaby fotki z Kita a następnie powiedział, że to 17-40F4 L to większość - jak nie wszyscy z nas by UWIERZYŁA
    to nawet nie obrabiana fotka tylko trzy naraz złozone w jedną... to skłądanka z HDRa było juz prezentowane przy okazji opisu jak ta technike stosowac niemniej jednak wykonane tym obiektywem

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    Ja bede stal na stanowisku, ze 17-40L to dobry obiektyw, ale nie wart swojej ceny - jak dla mnie. Jesli komus odpowiada (takze cena), to nie widze nic w tym zlego - szanujemy to 8)
    Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, tylko wymagam, żeby nasze zdanie też było szanowane, a nie wyszydzane i wyśmiewane. - "Ci przeciwnicy elek." Gówno prawda. Może dłużej się zastanawiamy, czy warto wydać na nasze hobby tyle kasy, czy w "naszych" normach mieści się takie "ułatwienie zrobienia udanych fotek", czy też nie. Mistrzu zrobi superfotki każdym sprzętem, i chwała mu za to. A my chcemy się 1000 razy upewnić, czy rzeczywiście warto to nabyć czy nie warto. Jest coś w tym złego? I jeśli to kogoś aż tak wnerwia, to niech nie czyta po prostu...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, tylko wymagam, żeby nasze zdanie też było szanowane, a nie wyszydzane i wyśmiewane. - "Ci przeciwnicy elek." Gówno prawda. Może dłużej się zastanawiamy, czy warto wydać na nasze hobby tyle kasy, czy w "naszych" normach mieści się takie "ułatwienie zrobienia udanych fotek", czy też nie. Mistrzu zrobi superfotki każdym sprzętem, i chwała mu za to. A my chcemy się 1000 razy upewnić, czy rzeczywiście warto to nabyć czy nie warto. Jest coś w tym złego? I jeśli to kogoś aż tak wnerwia, to niech nie czyta po prostu...
    wiec po co kupiłes 70-200 L? w cenie nawet F4 kupisz ze 2-3(mam na mysli łacznie) szkła innych firm o podobnym zakresie ogniskowych, a za cene 2.8 to jeszcze na wczasy z rodziną zostanie czym sie kierowałes?
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-01-2007 o 21:49

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Myślę, myślę i tak zawsze. Ja mam to szkło i wiem do czego jest zdolne.
    Równie dobrze można fajnie obrobić zdjęcie z S3 i podpisać, że zrobione zestawem 1Ds Mark II + EF400/2.8 L i większość w to uwierzy, ale czy o to chodzi? Każdy chyba chce robić fajne zdjęcia i mieć niezawodny sprzęt. A taki właśnie jest 17-40.

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Nie zrozum mnie źle, sam długo się zastanawiałem nad tym wydatkiem, w końcu podjąłem decyzję - wydałem 2600 PLN (dla mnie to też nie jest mała sumka) i uważam, że było warto.
    Denerwuje mnie tylko to, że najwięcej złego o tym szkle piszą ludzie, którzy widzieli go tylko na półce w sklepie lub wyczytali jakieś bzdury w internecie.
    Nie napisałem także "przeciwnicy elek" ale przeciwnicy tej jednej L-ki.
    Jak wiemy seria L ma niezłe opinie wśród użytkowników.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał Awatar tyrpin
    Miasto
    okolice Dębicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Skoro kupuje obiektyw i daje on badziewnej jakosci fotki porownywane z Kitem
    Jak mnie wkurzają takie teksty - jakie porównania z kitem??? Chromolą głupoty ludzie, którzy tylko testują testują i żadnych innych zdjęć chyba nie robią. Co? Ustawiają kita na 40mm i przysłonę f:4 i testują tak?
    Dla moich potrzeb (śluby, reportaże z imprez, zdjęcia do kalendarzy) to idealny obiektyw i wcale nie żałuję, że dokładająć ponad 2x tyle, pozbyłem się T28-75 i kupiłem C17-40.
    Ostatnio edytowane przez tyrpin ; 15-01-2007 o 23:32
    pozdrawiam

Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów