Strona 41 z 48 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Nie wiem czy wystarczająco przyzwoite jak na L.;-)
    Amen:rolleyes:
    No to jak nie wiesz to skąd takie kategoryczne stwierdzenia? W jednym miałeś rację "Ok sensu nie widzę prowadzić dalej tej rozmowy." .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Mogę Ci udowodnić, że jest naprawdę dobrze - ale pewnie miałes to szkło i wiesz lepiej i więcej ode mnie o moim egzemplarzu
    tak jak ty o 17-40

Coś już napisał Awatar kodar

Domyślnie

A ja mam już drugi egz 17-40. Pierwszy, parę lat temu, nie podobał mi się optycznie, ale myślę, że to była wina 10D. Później do 20D zakupiłem 17-85 IS, wytrzymałem z nim tydzień. Badziew totalny... I kupiłem znowu 17-40 i tym razem super. Teraz zamieniłem 20D na 5D i... 17-40 zostaje ze mną, jako 20-tka. Stałki 20/2.8 się pozbyłem po porównaniu na FF(!) z ogniskową 20mm w 17-40. Niebo i ziemia. Więc reasumując - z 17-40 jestem zadowolony (pewnie dlatego, że nigdy nie miałem KITa) Co do jakości wykonania - wiadomo. Co do ceny - lubię drogie rzeczy, bo kto biednemu zabroni bogato żyć?!
    kilka puszek, kilka szkieł z Literką i bez, hassel i mamiya

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    "Ok sensu nie widzę prowadzić dalej tej rozmowy." .
    hehe - Czas sie zastosować :wink:
    5D + L

Domyślnie

najlepsze sa opinie typu "mialem,jest bardzo dobre ,ale sprzedalem,bo...." :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    "mialem sigme 30 1.4-najostrzejsza puszka,ale sprzedalem,bo sie na 40d przesiadlem...heheheheh"
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 01-11-2007 o 11:50 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    najlepsze sa opinie typu "mialem,jest bardzo dobre ,ale sprzedalem,bo...." :-)
    To ja też dopieszę , że miałem 17-40 ideał, ostry od pełnej dziury . Po przesiadce na FF sprzedałem , gdyż był dla mnie za szeroki

Domyślnie

ja jestem z tych,ktorzy sa ZA 17-40,tylko takie wypowiedzi sa smieszne,ktorych juz b.duzo......

pozdrowienia
    CANON

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    17-40 został wypuszczony na rynek razem z 10D
    Dokładnie tak. I jeszcze coś ze strony Canona na temat pozycjonowania tego szkła i być może wyjaśnienie dla niektórych narzekających:
    The EF17-40mm f/4L USM was developed as high-end version of the highly acclaimed EF20-35mm f/3.5-4.5 USM lens released in March 1993.
    http://www.canon.com/camera-museum/c...l_usm.html?p=1
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie Gdybanie co by było gdyby...

Zastanawiam się tak na dobrą sprawę jaki sens ma rotrząsanie problemów i wątpliwości osób które chciałyby mieć to szkło ale nie wiedzą czy będą mieli bo jedni piszą tak a inni jeszcze inaczej.
    Moje lekarstwo na całe zło to:
    Jezeli masz wątpliwości - nie drąż i nie szukaj osoby która napisze że szkło jest super bo i tak zaraz to zanegujesz bazując na opiniach tych którym te szkło się nie podobało...kółko się zamyka.
    Sensowne rozwiązanie - jeśli szkło owe cię interesuje - pędź do sklepu > natrzaskaj nim troche fotek > wróć do domu > oceń ostrość na PC > wróć po szkło jeżeli jakość zdjęć nim wykonanych ci pasuje > ciesz się zdjęciami nim wykonanymi.

Ot i tyle
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Zastanawiam się tak na dobrą sprawę jaki sens ma rotrząsanie problemów i wątpliwości osób które chciałyby mieć to szkło ale nie wiedzą czy będą mieli bo jedni piszą tak a inni jeszcze inaczej.
    Moje lekarstwo na całe zło to:
    Jezeli masz wątpliwości - nie drąż i nie szukaj osoby która napisze że szkło jest super bo i tak zaraz to zanegujesz bazując na opiniach tych którym te szkło się nie podobało...kółko się zamyka.
    Sensowne rozwiązanie - jeśli szkło owe cię interesuje - pędź do sklepu > natrzaskaj nim troche fotek > wróć do domu > oceń ostrość na PC > wróć po szkło jeżeli jakość zdjęć nim wykonanych ci pasuje > ciesz się zdjęciami nim wykonanymi.

Ot i tyle
    Jest w tym co piszesz część prawdy ale nie do końca.W dyskusji oprócz subiektywnych czy czasem tylko słyszanych lub czytanych opinii sa również zawarte inne informacje.Mozna sie dowiedziec ze jakieś szkło się łatwo kurzy,
    że sa dla niego inne alternatywy, ze można je kupic tam czy tam ,za tyle lub za tyle,że serwis jest tu.ze niedługo wyjdzie nastepca itd...Ja cenie sobie wszystkie wypowiedzi i informacje i jestem za nie zawsze wdzieczny.Pozdrawiam:smile:

Strona 41 z 48 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów