Page 3 of 48 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 21 to 30 of 479

Thread: Narzekania na 17-40 4L

Początki nałogu sadaman's Avatar

Default :)

Oki.
    Po Sylwku zostanie wymieniony mój obiektyw na inną sztukę.
    Póki co - z ciekawości głównie - pobawiłem się dziś mimośrodem w moim body...podciągając lekko w górę otrzymałem taki oto efekt.
    Myślę że obecnie FF i BF prawie nie występuję

17mm

40mm
    Pucha i słoki

a w jakiz to niby sposob usunie usterke. pozostaje chyba wymiana szkielka na inne ???

Pełne uzależnienie borkomar's Avatar

Quote Originally Posted by sadaman View Post
    Oki.
    Póki co - z ciekawości głównie - pobawiłem się dziś mimośrodem w moim body...podciągając lekko w górę otrzymałem taki oto efekt.
    Myślę że obecnie FF i BF prawie nie występuję
    Tylko ciekaw jestem co teraz będzie jak podepniesz inne szkła do tej puszki
    5D + L

Default :)

mrooq napisał:
    a w jakiz to niby sposob usunie usterke. pozostaje chyba wymiana szkielka na inne ???
    witam - moje szkło teoretycznie posiada żadnej usterki...jeżeli można tak nazwać niepoprawne ostrzenie w tym sensie że faktycznie szkło uzyskiwało niewielkiego Back Focusa.

Obecnie mówiąc prosto - trochę pokręciłem - i wygląda na to że szkło zachowuje się znacznie lepiej, ponadto Kit oraz Sigma (obecnie żadko używana) także zachowują się bardzo dobrze , myślę więc że nie wpłynęło to znacząco na ich pracę.

Jednak mimo wszystko przed samą wymianą po Nowym Roku pewnie powróce do fabrycznego ustawienia...i na takim będę testował nowe, tym razem jednak już przy zakupie.

Pozdrawiam
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie borkomar's Avatar

witam - moje szkło teoretycznie posiada żadnej usterki...jeżeli można tak nazwać niepoprawne ostrzenie w tym sensie że faktycznie szkło uzyskiwało niewielkiego Back Focusa.

Obecnie mówiąc prosto - trochę pokręciłem - i wygląda na to że szkło zachowuje się znacznie lepiej, ponadto Kit oraz Sigma także zachowują się bardzo dobrze czyli nie wpłynęło to znacząco na ich pracę.

Jednak mimo wszystko przed samą wymianą pewnie powróce do fabrycznego ustawienia...i na takim będę testował nowe, tym razem jednak już przy zakupie.

Pozdrawiam
    Tylko czy bezproblemowo można wrócić do idealnej, poprzedniej pozycji mimośrodu
    5D + L

WitaM
    Myślę że tak - mój mimośród był położony w maksymalnej pozycji wyjściowej którą mógł przyjąć na siebie mój kluczyk.
    Pucha i słoki

rbedna
    Guest

Jednak mimo wszystko przed samą wymianą po Nowym Roku pewnie powróce do fabrycznego ustawienia...i na takim będę testował nowe, tym razem jednak już przy zakupie.

Pozdrawiam[/QUOTE]

Po co wymieniać? Myślisz, że nowy będzie lepszy? To szkło optycznie jest po prostu delikatnie mówiąc średnie. Twój obiektyw nie jest felerny. Jest typowym przedstawicielem szkła 17-40/4 L.

Pełne uzależnienie Skipper's Avatar

Oki.
    ]
    a jakie masz warunki cashback? bo ja z 30D mialem deadline na 31.12.2006 a 100euro droga nie chodzi więc moze sie pospiesz
    Last edited by Skipper; 29-12-2006 at 06:16 PM.
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu 1507's Avatar

Quote Originally Posted by rbedna View Post

Pozdrawiam
    Po co wymieniać? Myślisz, że nowy będzie lepszy? To szkło optycznie jest po prostu delikatnie mówiąc średnie. Twój obiektyw nie jest felerny. Jest typowym przedstawicielem szkła 17-40/4 L.[/QUOTE]

zgadzam się z tym że ten obiektyw jest jaki jest wiele osób ma z nim problemy z tego co wyczytałem na forach, gdzieś nawet wyvczytałem że ekstra działa np z 5d czyli pełna klatka, ale czy to jest regułą

Pełne uzależnienie Skipper's Avatar

Quote Originally Posted by rbedna View Post
    Po co wymieniać? Myślisz, że nowy będzie lepszy? To szkło optycznie jest po prostu delikatnie mówiąc średnie. Twój obiektyw nie jest felerny. Jest typowym przedstawicielem szkła 17-40/4 L
    Quote Originally Posted by 1507 View Post
    zgadzam się z tym że ten obiektyw jest jaki jest wiele osób ma z nim problemy z tego co wyczytałem na forach, gdzieś nawet wyvczytałem że ekstra działa np z 5d czyli pełna klatka, ale czy to jest regułą
    ja im wiecej postów czytam na temat 17-40 L tym bardziej zauważam pewną regułe:

najwiecej problemów z tym obiektywem mają ci którzy go nie posiadaja...
    Last edited by Skipper; 29-12-2006 at 11:48 PM.
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Page 3 of 48 FirstFirst 1234513 ... LastLast