Strona 21 z 39 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    no Sigma niby jest ok ale podobniez ma dez duza abberacje no i wooolna. Zeby Tamron mial porzadny serwis to kasuje te sigme. Z Tamronem na razie sytuacja wyglada tak ze jesli nie sprawdzisz dokladnie w sklepie i bedziesz przekonany w 101% ze jest ok to wtedy bierz. Natomiast zadne tak kupowanie na zasadzie bo moze serwis naprawi. Z allegro tez srednio polecam. Poza tym wiele egzemplarzy ma same w sobie FF i BF, wiec po prostu uwazac i spedzic nawet 2 godziny na testowaniu niz pozniej pluc w brode.
    Masz rację co do tamrona, a sigmy miałem bardzo kiepski egzemplarz, naprawdę nie był ostry. Podtrzymuję temat tej stałki canona (20mm). Jakieś informacje?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Podtrzymuję temat tej stałki canona (20mm). Jakieś informacje?
    Tak, dzieki nieprzychylnym opinia mozna ja tanio wyczaic na allegro.
    Sa dobre i zle egzemplarze. Sam sie o tym przekonalem.
    Widze ze masz 350D i 18-55 - moge ci porownac ta 20-stke z tym zestawem.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tak, dzieki nieprzychylnym opinia mozna ja tanio wyczaic na allegro.
    Sa dobre i zle egzemplarze. Sam sie o tym przekonalem.
    Widze ze masz 350D i 18-55 - moge ci porownac ta 20-stke z tym zestawem.
    No właśnie zauważyłem rozbieżności. Testy, sample - żyletka, a np. na optycznych duże baty. Ale tam też kiepsko wypadła nasza tematyczna eleczka...

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

No właśnie zauważyłem rozbieżności. Testy, sample - żyletka, a np. na optycznych duże baty. Ale tam też kiepsko wypadła nasza tematyczna eleczka...
    Tam też super wypadł AF tamrona 17-50, nie miał ani FF ani BF a jak jest w rzeczywistości to właściciele tego szkła wiedzą :razz: .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Nie wiem moze bylo ale poczekajmy na Tokine 16-50. choc ja musze przyznac ze do mojego tommiego nie moge miec zarzutow
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

przeglądając tak mniej wiecej od godziny pbase doszedłem do dosc ciekawego wniosku...

wsród szkieł canonowskich nie wiem czy najwiekcej, ale tak mi wychodzi z dotychczasowych obserwacji zommów, jest fajnych fotek wykonanych szkłem 17-40 i nie chodzi o ostrosc itp tylko o ich tematyke szczególnie to widac jak porówna sie fotki z 24-105
    tak jakby ludzie zupelnie innej estetyce je kupowali

http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_1740_4l

naciskająć "more" dostanie sie kolejnąporcje losowo wybranych zdjęc

a tu mozna wybrac wiecej opcji aparatów i szkieł
    http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_24105_4l
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 29-01-2007 o 00:07
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    przeglądając tak mniej wiecej od godziny pbase doszedłem do dosc ciekawego wniosku...
    tak jakby ludzie zupelnie innej estetyce je kupowali
    No, no. :-) A przejrzyj TAM jeszcze foty z tego beznadziejnego tamrona ;-)
    I jak tam szczęka? Nisko? :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

No, no. :-) A przejrzyj TAM jeszcze foty z tego beznadziejnego tamrona ;-)
    I jak tam szczęka? Nisko? :-)
    Hej z ktorego Tamrona? Czy Tamron robi jakies beznadziejne szkla?

Jezeli mowa o 17-50, to fotki sa salkiem dobre, bo optycznie to niezle szklo, ale statystycznie rzecz ujmujac, czy nie dziwne jest ze fotek na pbase z Tamrona 17-50 jest 5 razy mniej niz z 3x drozszego Canona 17-55, ktory wszedl chyba w podobnym czasie do sprzedazy. Przeciez tak geniane szklo i tak tanie, w dodatku dostepne dla wiekszosci systemow powinno juz na stracie wyprzedzic niezrozumiale drogiego Canona 17-55, ktory jest dostepny jedynie dla 3-4 puszek kumajacych mocwoanie EF-S.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Hej z ktorego Tamrona? Czy Tamron robi jakies beznadziejne szkla?

Jezeli mowa o 17-50, to fotki sa salkiem dobre, bo optycznie to niezle szklo, ale statystycznie rzecz ujmujac, czy nie dziwne jest ze fotek na pbase z Tamrona 17-50 jest 5 razy mniej niz z 3x drozszego Canona 17-55, ktory wszedl chyba w podobnym czasie do sprzedazy. Przeciez tak geniane szklo i tak tanie, w dodatku dostepne dla wiekszosci systemow powinno juz na stracie wyprzedzic niezrozumiale drogiego Canona 17-55, ktory jest dostepny jedynie dla 3-4 puszek kumajacych mocwoanie EF-S.
    Chyba nie zrozumiałeś mojej uszczypliwości. Śmieję się, bo te fotki z "beznadziejnego" tamiego są tam kapitalne właśnie. A poza tym, to przeczytaj cały wątek (wojnę prawie) ;-) - bo to troszkę "powtórkowe" wypowiedzi ;-)
    A swoją drogą to może to jakaś manipulacja? (idąc pisowym tropem spisków i podejrzeń) - że te foty z 17-40L są na tym portalu średniej jakości a z tamiego żylety. Wiem, wiem, to tylko sample z małych jpgów, trzeba by zobaczyć pełne rawy. Ale zjawisko mimo wszystko interesujące.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Chyba nie zrozumiałeś mojej uszczypliwości. Śmieję się, bo te fotki z "beznadziejnego" tamiego są tam kapitalne właśnie. A poza tym, to przeczytaj cały wątek (wojnę prawie) ;-) - bo to troszkę "powtórkowe" wypowiedzi ;-)
    A swoją drogą to może to jakaś manipulacja? (idąc pisowym tropem spisków i podejrzeń) - że te foty z 17-40L są na tym portalu średniej jakości a z tamiego żylety. Wiem, wiem, to tylko sample z małych jpgów, trzeba by zobaczyć pełne rawy. Ale zjawisko mimo wszystko interesujące.
    Ale Ty tez chyba nie zrozumiales, ze beznadziejnosc Tamrona wynika z jego slabosci mechanicznych a nie optycznych, tak wiec kapitalne fotki to zaden argument obalajacy teze beznadziejnosci. Po drugie nie wiem czemu mnie tez fotki z 17-40 sie bardziej podobaja (nie wszystkie ofkors) bo maja w sobie to cos czego nie mozna nazwac, moze wlasnie ta miekkosc sprawia ze wygladaja zachecajaco. Przesadnie ostre landszafty wygladaja zbyt...hm...studyjnie, zreszta w duzej mierze to i tak jest kwestia obrobki.
    PS. A ogladales moze fotki z kitowego 18-55, tez niektore powalaja swoja ostroscia i jakoscia, wiec...

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 21 z 39 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów