sadaman tylko ilu jest tak odważnych ze kręci mimośrodem czy co Ty tam kreciłes bo juz nie pamietam dokłądnie ?![]()
pomijając juz aspekt tegu typu iż ktos z wieszym doswiadczeniem przypuszcalnie zrobiłby ta fotke tak ze nie byłoby dramatu![]()
sadaman tylko ilu jest tak odważnych ze kręci mimośrodem czy co Ty tam kreciłes bo juz nie pamietam dokłądnie ?![]()
pomijając juz aspekt tegu typu iż ktos z wieszym doswiadczeniem przypuszcalnie zrobiłby ta fotke tak ze nie byłoby dramatu![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Skipper napisał:
Skipper zastanawiam się czy nie będzie to czasem grono które będzie się z czasem powiększać. Wcześniej nawet bym nie wpadł na ten pomysł...do póki nie trafiłem na artykuł o tej możliwości traktujący,a nie trudno go znaleźć w jednym z działów.sadaman tylko ilu jest tak odważnych ze kręci mimośrodem czy co Ty tam kreciłes bo juz nie pamietam dokłądnie ?
pomijając juz aspekt tegu typu iż ktos z wieszym doswiadczeniem przypuszcalnie zrobiłby ta fotke tak ze nie byłoby dramatu
Tak czy owak...czasem jesteśmy zmuszeni posunąć się do takich właśnie środków zaradczych...wynika to niestety z braku dopracowania (moim zdaniem) body a nie szkła.
Wiesz, mogę zrozumieć że jakieś szkło ubocznego producenta może nie współpracować poprawnie...ale wybacz żeby takie same problemy stwarzało szkło z tej samej stajni co puszka?!
Panowie bez Jaj...zairytowanie sięga maksimum
Inne sytuacje to brak gwarancji na body...czasem niema kasy na zapłate za kalibracje...pozostaje czasochłonna nie uszczuplająca środków życiowych kalibracja we własnym zakresie.
A co do Fotki - to właściwie nie wiem do końca o której fotce piszesz - czy o jednej z moich - czy o fotce autora tego wątku.
Ale prawdą jest że jakość zdjęcia w dużej mierze zależy od umiejętności fotografa a nie samego sprzętu - kto by pomyślał kilka lat temu, że zdjęcie ze zwykłej jednorazówki na klisze wygra konkurs National Geographic - a takiej to raczej daleko nawet do Kita
Ja z moją L-ką zacząłem znajomość od wrogości a obecnie to już przyjaźń, i wiem też że nie trafi jej szlak jak mi gdzieś spadnie np do takiej nieszczęsnej zaspy, ale będzie także jako tako przydatna za kilka lat z FF.
Pucha i słoki
Jeszcze raz dziekuje zaprzyjaźnionemu sprzedawcy, który powiedział mi,
że c. 17-40 z cropem jest do d... !!!
a ja słyszałem, że to 17-40 nie chce na FF dobrze chodzić![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Odnośnie kitowego mam dwa egzemplarze jeden "dostałem " z 350 D a drugi z 20 D i ten od 350 jest po prostu brzytwa wręcz niewiarygodnie ostry. Zdjecia plenerowe zrobione kiedyś z konieczności tym obiektywem są tak ostre że niewiarygodne jak oglądałem w odbitkach i na monitorze wprawdzie mam w aparacie ustawione ostrośc +1 contrast +1 ale zachwyt na jakością tylko konstrukcja słabiutka.
A co mozna na to powiedziec![]()
- cos jest nie tak ze szklem.
I nie rozumiem porownywania tegoz "efektu" wzgledem kita, bo jak zepsuty obiektyw (nawet eLke) mozna porownywac z dobrym egzemplarzem (nawet kitem)![]()
ps
to, ze obiektywy szczegolnie szerokokatne sa troche gorsze w rogach, to nie nowosc, jednak to co wychodzi na Twoim egzemplarzu jest ponizej normy.
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 12-01-2007 o 10:31
---Niesamowite spostrzeżenie!!!
Szkoda, że nie rozumiesz....to co mam nie porównywać?? zastanów sie co piszesz...
---Kolejne niesamoite spostrzeżenie!!
I dlatego zadałem takie pytanie bo skąd mam wiedzieć jeśli pierwszy raz mam a raczej już miałem taki obiektyw..
Reszty nie komentuję bo klawiatury szkoda.
Dla ciekawskich dzisiaj testowałem 3 sztuki 17-40L na 2-uch różnych 30D zdjęcia robiły 2 różne osoby (bo podobno nie umiem).. i co?? zgadnijcie??? To samo jeden minimalnie lepiej niż mój drugi tak samo??
wszystkie pochodziły z serii UU
Powiem tak jak za taka kasę dostajemy takie coś to się słabo robi...
A dziekuje bardzo. Szkoda tylko, ze sam na to nie wpadles tylko bez sensu kolejny watek zakladasz
Jak wyzej...
Ano moze troszke pomyslec, ze skoro szklo z gornej polki robi gorsze zdjecia od kita, to raczej nie kit jest super, tylko eLka do wymiany![]()
Z tym sie wyjatkowo zgadzam - bezsprzecznie.
Nigdy do nikogo nie pisze jak do matolaa jesli z mojego tekstu odniosles takie wrazenie, to mi tylko przykro z tego powodu :-|
Faktycznie, ze moj tekst pisany byl jakby rzeczy, o ktorych wspomniales byly oczywiste i normalne a Ty zakladasz kolejny watek nt. w/w obiektywu. Nie znaczy to jednak, ze gdziekolwiek nazwalem (zasugerowalem) Cie matolem, dlatego na przyszlosc... troszke dystansu![]()
Ja tu myślę czy nie zamienić 10-22 na 17-40 L, a wy mi tu takie rzeczy wypisujecie.![]()