Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Sigma 70mm-300mm MACRO SUPER 4-5,6

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak podlaczysz te Sigme do body to nie przestrasz sie na dzien dobry autofocusa... ona sie nie rozlatuje - tak ma byc Do tego dodam jeszcze sprawe przelacznika macro bo widzialem jak ktos probowal na sile go przelaczac. Jesli przelaczysz w tryb macro ktory zaczyna sie od 200 mm i bedziesz chciala wrocic do normalnego trybu musisz najpierw przelaczyc obiektyw w tryb M przesunac pierscien ostrosci na nieskonczonosc i dopiero wtedy przelacznik zadziala. Milego focenia zycze
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Jak podlaczysz te Sigme do body to nie przestrasz sie na dzien dobry autofocusa... ona sie nie rozlatuje - tak ma byc

Dziękuję za rady
    Mam nadzieję, że nic nie zepsuje, jakby co będę pytać.

Kamila

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Heh a ja widze, ze mi sie jakos nie bardzo skopiowal przez schowek lilnk do tej sympatycznej galerii jak pisalem posta ;-) Nadrabiam zaleglosci

http://www.pbase.com/z_alex/zoo_friends&page=all

[ Dodano: 08-02-2005 ]
    Jak podlaczysz te Sigme do body to nie przestrasz sie na dzien dobry autofocusa... ona sie nie rozlatuje - tak ma byc
    Mialem Sigme 50mm/2.8 Macro, znam temat z autopsji i wiem, czego sie mozna spodziewac
    Pisze, bo ja tez kupuje to szklo, jakos pod koniec miesiaca :-) Przelacznik makro i niespodzianki z nim zwiazane olewam... na takie okazje mam setke ;-)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak za te pieniadze ciezko o lepsze optycznie szklo moim zdaniem (jesli chodzi o tele oczywiscie). Ja za swoja sprowadzana z USA nowke dalem 600 zl. Nie jest to moze ideal ale nawet przy 300 mm da sie zrobic calkiem ostre zdjecie przy czym warunkiem jest dobra pogoda bo szklo do najjasniejszych nie nalezy (mowie o zdjeciach z reki). I w przeciwienstwie do tego co mowia niewiarki da sie nim zrobic te prezentowane powyzej zdjecia bez nawet bardzo duzej ingerencji PS'em
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I w przeciwienstwie do tego co mowia niewiarki da sie nim zrobic te prezentowane powyzej zdjecia bez nawet bardzo duzej ingerencji PS'em
    Tego sie juz dawno domyslilem, bo PS "zabija" dane w exifie, a masa super zdjec na pbase (robionych ta Sigma) ma dolaczone dane z exifu. A nie sadze, zeby ludziom chcialo sie specjalnie edytowac exif i dodawac wyciete przez PS dane tylko po to, zeby ukryc "tuningowanie" zdjecia ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    bo PS "zabija" dane w exifie
    Zalezy ktora wersja PSa (tylko bardzo stare, chyba do 5 wlacznie, zabijaja exifa), zalezy ktory operator PSa (tzn ci uzywajacy Save for Web zamiast Save as...) .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ja także nie narzekam. Przy słonecznej pogodzie na 300mm spokojnie można trzaskać z ręki i z przysłoną rzędu f8.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Zalezy ktora wersja PSa (tylko bardzo stare, chyba do 5 wlacznie, zabijaja exifa), zalezy ktory operator PSa (tzn ci uzywajacy Save for Web zamiast Save as...) .
    PS CS przy zapisie "for Web" tnie wszystko rowno z trawa.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    PS CS przy zapisie "for Web" tnie wszystko rowno z trawa.
    No toz wlasnie o tym mowilem - wina operatora PS . Jesli chce miec zachowany exif niech nie uzywa "Save for Web" a zwyklego "Save as" .

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Traktorek przyszedł Nie jest tak źle z odgłosami, ale cieszę się, że na siłownie się zapisałam A teraz lecę pstrykać

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów