polecam akumulatorki SONY. ja mam 2100 do 580ex i wytrzymują na naprawdę długo. wcześniej robiłem na energizer 2500 i na krócej starczały.
polecam akumulatorki SONY. ja mam 2100 do 580ex i wytrzymują na naprawdę długo. wcześniej robiłem na energizer 2500 i na krócej starczały.
Teraz to juz za pozno kupie drugi komplet![]()
Mam trzy komplety - BP, Energizer, Sanyo, wszystkie po 2500 mAh. Najsłabsze zdecydowanie BP... Sanyo były znakomite, ale po półtora roku padły. W tej chwili w ich miejsce dokupiłem kolejną parę Energizerów... są świetne, starczają nawet na kilkaset zdjęć (często robię na wysokich ISO i nie walę lampą z całej mocy, z drugiej strony prawie zawsze rozpraszam no i stofen też ogranicza moc błysku). Co do ładowarki to szybkie ładowanie z całą pewnością przyśpiesza niszczenie akumulatorów. Zdecydowanie nie polecam takich z ładowaniem w ciągu 1 godziny, w to miejsce wolę kilka kompletów akumulatorków.
FOTOINKWIZYTOR
Ja kupiłem aku na allegro ( najpierw dla syna do zabawki ) za 5 zeta za sztukę 2800 pojemności , młody ładował je już chyba z 1000 razy ( ma je rok ) i nadal działają .
A SKORO NIE WIDAC RóżNICY TO POCO PRZEPłACAć![]()
20D , latarka i jakieś szkło
Ja również Energizery, różne, od 1850 do 2500, w sumie chyba ze 20I "ładowarka standardowa" czyli Minwa cośtamcośtam :-D