Witam
Sluchajcie mam pytanie co do zasilania lampy 580. Wlozylem Paluszki energizer i okolo 50-60 zdjec i padla. Co zrobic co stosowac czy akumulatorki ??
Jakies rady
Czekam i pozdrawiam
Witam
Sluchajcie mam pytanie co do zasilania lampy 580. Wlozylem Paluszki energizer i okolo 50-60 zdjec i padla. Co zrobic co stosowac czy akumulatorki ??
Jakies rady
Czekam i pozdrawiam
550EX i 580EX to bardzo mocne lampy
potrzebuja duzo pradu
na alkalicznych to majatek stracisz
tylko jakies sensowne akumulatorki ratuja sprawe
Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp
Jakie sensowne
ja uzywam wymiennie dwa komplety GP2500 i Energizer2500 - nie widze roznic w ich dzialaniu... no i straczaja na naprawde dlugo
550EX to lampa starszego typu...większe zużycie prądu itd....z 580EX będzie lepiej...Ja używam (do 550EX) 4x 2500mAh Energizer a teraz Duracell...Te pierwsze wytrzymały ponad rok...tzn. nadal działają, ale po kilku dniach są już rozładowaneTe nowe...mam 2 miesiąc i jeszcze ich nie ładowałem
Takie właśnie możesz sobie kupić....i będą Ci na długo starczyć...
Uważaj tylko na jakieś no-name które mają podobno 3000mAh ...lepiej kupić firmówki.![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
No bo jak wlozylem bbaterie to byl moment a ustawienia lampy np Cn maja wplyw
Ja mam Energizer i Sanyo po 2500 mAh i sobie bardzo chwale.
Odnośnie Cfn ja osobiście niewiele korzystam, choć jest opcją która wyłącza błysk a nie wyłącza wspomagania AF co jest czasem przydatne.
Pozdrawiam
5D + L
ja używam duracell 2500 z serii supreme i GP 1600. i nawet GP 1600 starczają na dość długo
jedyny problem dla mnie to ich ładowanie. mam jakąś ładowarke z allegro - MW8168 i ładuje z 6 godzin
dla mnie to za długo, ale już upatrzyłem GP U-Smart, góra godzina i naładowane![]()
I am FX
zdania są podzielone na ten temat. wiadomo - zmniejsza się żywotność akumulatora ale o ile? załóżmy że mają wyrzymać standardowo 1000 ładowań bo tyle producent zapewnia. załóżmy, że my tylko nałądujemy je 500 razy, to ładowane w pół godziny powinny wytrzymać 300 ładowań. nie wiem czy ja kiedykolwiek nałąduje jakikolwiek akumulator 300 razy
I am FX