Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Papier fotograficzny

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Ja druk we własnym zakresie uprawiam w bardzo podobnych celach - albo sztukę czy dwie dla znajomych, bądź dla siebie coś na szybko. Stosuję papier, jakiego pełno ostanio na allegro: o taki. Drukarka to Pixma IP3000.
    Ja mam drukarkę Canon IP1500 dostałam gratisowo 5 szt papieru Canon 10x15 o gramaturze 270 ale teraz przyszedł czas na zakup kolejnych i zastanawiam się jaki wybrać żebym później nie żałowała... Ten który polecasz ma gramaturę 240 czyli w sumie podobną... ale na co jeszcze powinno się patrzeć?

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Drukuję na nim jako na Photo Paper Pro czy jakoś tam (chodzi o ustawienie najlepszego rodzaju papieru) drukarka podaje wtedy dużo atramentu i kolory i czernie wychodzą ładnie nasycone.
    A za tę uwagę bardzo dziękuję. Ja brałam zawsze po prostu Photo Paper... spróbuję teraz na Pro
    7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izewa Zobacz posta
    ale na co jeszcze powinno się patrzeć?
    Myślę, ze od gramatury ważniejsze jest wchłanianie atramentu przez papier. Sama gramatura decyduje tylko o sztywności. A kiedyś kupiłem jakieś badziewie, w które tusz nie wnikał i sechł przez minutę naniesiony w postaci kałuż. Tego niestety nie sprawdzisz oglądając opakowanie....
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów