Przepraszam za wątek.
Witam, stanalem przed zakupem aparatu kompaktowego i do tej pory bralem pod uwage rozne firmy. Ostatecznie chyba wybor padnie na canona wiec tutaj prosilbym o rady, a najlepiej o spostrzerzenia uzytkownikow ww aparatow. Glownie chodzi mi o wady, a nie zaletynie ukrywam ze szukam "bardziej" zaawansowanego aparatu kompaktowego, czyli np. g7. Ale naczytalem sie duzo o nim, i nabralem pewnego dystansu. Widze ze i na tym forum nie pozostawiacie na nim suchej nitki
. Nie wiem czy slusznie, ale sadze ze jakosc zdjec ww aparatow bedzie bardzo zblizona, moze g7 bedzie przewazac. Szukam glownie aparatu malego rozmiarami, ktory nie bedzie mi przeszkadzal na roznego rodzaju wycieczkach lub na wakacjach, gdzie bede mogl go bez problemu wziasc do kieszeni. A640 ma obracany lcd, za to 900 ma digic III (glownie fotografuje ludzi a digic III moze mi w tym znacznie pomoc). Nie wiem natomiast jakiej jakosci jest optyka ww aparatach, ktora "najlepsza" w sensie jasnosci obiektywu. Jak wyglada jkosc filmow z 900 ? bo ogladalem chyba z 800 i 850 i bylem mile zaskoczny. A640 nie ma stabilizacji -,- ?! .Nie wiem czy to prawda ale ma wyjsc niedlugo ixus 1000 warto czekac ? I jeszcze jedno pytanie (wiem duzo tych pytan), jak z zywotnoscia akumulatorkow w tych aparatach, nie chce by po 100 zdjeciach moje focenie sie skonczylo, a i jeszcze jedno
wie moze ktos z was jak wypada syndrom czerownych oczu w ixusie ? bo czytalem pewien test co prawda z modelu 800 i bylo to dosc czesty problem.
Mam nadzieje ze mnie nie zabijecie za ten temat, ale w porownaniu do dzialu dslr malo sie na tym forum dzieje, a szkoda bo "aparaty dla idiotow" to tez aparaty. Nie kazdego stac na to zeby za 5000zl fotografowal kwiatki do albumu![]()