-
Witam,
Jestem po wyborze, kupiłem żonie G7 ale sam obejrzałem go dokładnie. Pierwsze wrażenia to świetny design, solidna budowa - nie ma chyba podobnego aparatu, doskonałe zdjęcia - w wielu wypadkach lepsze niż np. 300D + Kit, znakomity LCD - widać dokładnie wszystko bo ma rozdzielczość 207 000 pikseli, nawet mocno oświetlony pozwala spokojnie kadrować. Pytasz o filmy chyba nie widziałem lepszych w kompakcie, zwłaszcza w rozdzielczości 1024 x 768, camcorder niepotrzebny. Obiektyw ekwiwalent 35 - 210 mm to całkiem sporo, oprócz zoomu optycznego jest cyfrowy, który ku memu zdumieniu daje dobre zdjęcia - czytelne, nie tak ostre jak przy 70-200 L na przykład ale jednym pociągnięciem z 200 robi się 800 mm. Do tego IS, który działa tak skutecznie, że przy tych 800 zrobiłem zdjęcie prawie nieporuszone. Co mi sie nie podoba to czekanie na błysk lampy, pewnie mniej niż pół sekundy ale nie jestem przyzwyczajony - oczywiście mowa o wbudowanej bo do G7 można stosować wszystkie zewnętrzne Canona.Ale warto czekać bo ta mała lampka bardzo ładnie sobie radzi nawet z bliska. Podoba mi się dużo opcji do których łatwo można sie dostać przez typowe menu Canona i zmiana ISO gustownym zewnętrznym pokretłem. ISO do 400 użyteczne, powyżej czytelne ale DSLR nie ma porównania. Piszesz o fotografowaniu ludzi, G7 ma opcję "face dedection", która też mnie zaskoczyła skutecznością - rzeczywiście szybko wykrywa twarz lub twarze i dokładnie ustawia ostrość.
Jak widać moje pierwsze wrażenia bardzo dobre, żona jest zachwycona dlatego mogę polecić.
Powodzenia, swnw.
Uprawnienia umieszczania postów