"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Hmm, ale tu akurat nie ma co zwalać na systemCashback w większości przypadków jest robiony całkowicie przez producenta, a dla sprzedawcy to jedynie okazja do napisania wielkimi literami "$40 MAIL-IN REBATE!!!"
Tak było u Canona i tak jest też z tymi Sandiskami.
A kart SD nie lubię :-P Mam jedną 2GB z mapami do GPSa i wystarczy :-P
SanDisk Extreme III 4 GB siadla mi po miesiacu. Dziala nadal, ale czesto powstaja bledy w zapisie. Programy testujace podaja uszkodzone sektory.
Poza tym w 1D MkII chodzi bardzo wolno. Moim zdaniem szkoda kasy, chyba ze zle trafilem.
RAW + JPG kompresja 9 zapisuje wiecznosc, w przeciwienstwie do SanDisk Extreme III 2 GB ale SD, ktora jest bardzo szybka.
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::
A ja używam dwóch sandisków 4GB UltraII, również z Markiem2 (nie sądzę żeby "N" robiło tu różnicę) i nie narzekam na szybkość. Natomiast jest duża różnica między JPG+RAW a RAW. Teoretycznie to 17 vs 22 klatki bufora, ale na tzw. "look and feel" przyspieszenie w opróżnianiu bufora jest znacznie większe.
właśnie sie w taką zaopatrzyłem (przy pomocy jednego dzisiaj "potłuczonego" ;-)
ale jeszcze okazje potestować nie miałem bo na niebie nic ciekawego nie lata - może jak zacznę tego w maju używać to i nie bedzie to już żadna atrakcja :-( - ale pamiętam jak sowją pierwszą CF 128MB (krzak jakiś ) "okazyjnie" z Californi za 170 $ sciągałem W polsce wtedy przynajmniej po 250$ były
To muszę mieć wyjątkowego pecha, ponieważ moja Ultra 4 GB jest jeszcze wolniejsza od Extreme III, co powinno być normalne. Jednak według specyfikacji producenta szybkość zapisu powinna być prawie 2 x większa w Extreme, a nie jest.
Używam Extreme III SD 2GB, która jest bardzo szybka, ale wolniejsza od PQI 4GB, 150x. Niestety, PQI "umarł" po kwartale, ale brykał, aż miło.
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::