Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: 1D MK II N poziome paski - jestem zdołowany

Dopiero zaczyna Awatar Juicy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 1D MK II N poziome paski - jestem zdołowany

Witam,
    Od kilku dni bawię się nowiutkim 1d MKII N. CAłyczas byłem zachwycony możliwościami do czasu kiedy nie zobaczyłem tych strasznych poziomych pasków na zdjęciach (uzylem funkcji szukaj najpierw). Problem pojawia sie przy iso 800-1600 przy niedoswietlonych zdjeciach. Jestem załamany, sprzet za tyle kasy.. W 20d nic takiego sie nie dzialo. Prosze o rade czy walic z tym do serwisu? co sadzicie czy to ma prawo sie zdarzac w ogole? jescze na dodtaek wczoraj mi Err 99 wywalil.. z gory dzieki za odpowiedz
    1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To zwykły szum, nie wiem czego się spodziewłeś - wszak wiadomo, żę 20/30D mają najniższy szum na rynku. Po prostu rób prawidłowo naświetlone zdjęcia.

Err 99 to błąd szkła.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A zobacz choćby tutaj: http://www.canon-board.info/showthre...hlight=banding
    O to chodzi? [trudno zgadywać bez pokazania jakiegoś przykładowego zdjęcia]

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juicy Zobacz posta
    Witam,
    Od kilku dni bawię się nowiutkim 1d MKII N. CAłyczas byłem zachwycony możliwościami do czasu kiedy nie zobaczyłem tych strasznych poziomych pasków na zdjęciach (uzylem funkcji szukaj najpierw). Problem pojawia sie przy iso 800-1600 przy niedoswietlonych zdjeciach. Jestem załamany, sprzet za tyle kasy.. W 20d nic takiego sie nie dzialo. Prosze o rade czy walic z tym do serwisu? co sadzicie czy to ma prawo sie zdarzac w ogole? jescze na dodtaek wczoraj mi Err 99 wywalil.. z gory dzieki za odpowiedz
    nie chce cie martwic ale problem nie jest aparat a fotograf ;-)

poziome paski pojawiaja sie przy "wyciaganiu" niedoswietlonych zdjec nazywa sie to banding)... 1EV to jedna dzialka ISO jesli 1600 wyciagasz o 2EV to uzyskujesz tak jakby ISO 6400 ;-) wiec chyba nie mozesz miec do nikogo pretensji poza soba...

jeszcze na dodtaek wczoraj mi Err 99 wywalil.. z gory dzieki za odpowiedz
    niekoniecznie jest to blad obiektywu - jednak najczesciej jest to blad obiektywu ;-) - przeczysc styki w obiektywie/aparacie - powinno pomoc

Dopiero zaczyna Awatar Juicy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzięki za odpowedź wszystkim. Nie pisalem nigdzie ze mam jakies pretensje.., rzecz jasna celowo prowokowalem te niedoswietlenia zeby zobaczyc dokladnie w jakich okolicznosciach powstaja. No i porownywalem zdjecia do tych z 20d na ktorych taka rzecz nie ma miejsca.
    Uspokoiliscie mnie dzieki serdeczne
    1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i porownywalem zdjecia do tych z 20d na ktorych taka rzecz nie ma miejsca.
    W moich mocno niedoswietlonych 1600 z 20D tez sa paski.. widac nie masz az tak bardzo niedoswietlonych a pozniej rozjasnianych.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Wszystko jest kwestią obróbki :-P To chyba jakaś plaga świąteczna, bo parę dni temu bite pół godziny zajęło mi tłumaczenie znajomemu, który uparcie wyciągał ISO100 o, tak na oko, jakieś 5EV auto-levelsami, że nie, nie ma "zepsutego" 300D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

witam - pośpiesznie sprawdzilem moją jedynke na tą przypadlosc - no i faktycznie są delikatne paski,ale tak ledwo widocznie (dopiero przy powiększeniu i rozjasnieniu) ze nawet bym o nich nie wiedzial -tak wiec paniki niet:-)-pozd.
    Ostatnio edytowane przez DZWIEDZIU ; 27-12-2006 o 00:40
    1d mark 2n

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

To ja tez mam "popsutego" Marka :-)

--
    Marnow

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Moj niestety nie ma zadnych paskow nawet przy 3200ISO.
    Moze testy robilem niefachowo ?!
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów