Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Mój wymarzony Databank

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

hmm, jeszcze w zeszlym tygodniu chyba nie bylo...

dobrze ze jest. moze zamowie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cychol
    Zdaję sobie sprawę, że gniazda CF - to w iPodzie raczej nigdy nie będzie, ale być może znajdzie się dobra dusza, która dorobi zewnętrzne urządzonko z czytnikiem, albo iPod będzie obsługiwał czytniki - i to by mnie satysfakcjonowało
    Akurat to już jest - zdaje się Delkin robi coś w tym rodzaju. Ale takie rozwiązanie to ja chromolę ;-) To ma być małe pudełko, bez walających się kabelków itp. Takie jak CompactDrive, którego właśnie odebrałem

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Akurat to już jest - zdaje się Delkin robi coś w tym rodzaju. Ale takie rozwiązanie to ja chromolę ;-) To ma być małe pudełko, bez walających się kabelków itp. Takie jak CompactDrive, którego właśnie odebrałem
    Faktycznie i robi to nie Delkin, a Belkin , i nawet ciekawie to wygląda (nie ma kabelków) Tutaj do obejżenia

[ Dodano: 20-01-2005, 00:04 ]
    A tu fajna strona z opisem - jest kabelek
    pozdrawiam

Domyślnie

...

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absolut
    ipod z belkinem to nieoplacalna rzecz. lepiej sobie kupic archosa gmini 400
    czytałeś może temat tego wątku??? "Mój wymarzony...", a nie "opłacalny" . Weź połóż obok siebie tę szkaradę Archosa i iPoda ,
    a pozatym gdybyś nie napisał że się nie opłaca, to bym nie odpowiadał bo o gustach...
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Jedyny minus to zasilanie. Wbudowany aku wytrzymuje do 3h. Szkoda, że nie ma miejsca na jakieś np. paluchy.
    Ano właśnie. Dla mnie, żeby taki urządzenie, które gotuje, pierze itp. miało jakikolwiek sens, musi na jednym komplecie baterii wytrzymywać tyle, co mój stary RioVolt 250 - czyli >10h. A wszystkie te epsony, archosy itp. jakoś nie sprawiają takiego wrażenia.. Specs specsem, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę ;-)

Btw. p13ka, widzę że dokupiłeś 70-200IS? Mógłbyś nieco przybliżyć "background" tej decyzji? Bo będę gdzieś w połowie roku być może stał przed podobnym, dość typowym pewnie, dylematem: 100-400 czy TCx2 do mojej 70-200...

Domyślnie

...

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pytanie nie do mnie ale się wtrącę. 70-200/2.8L IS + TC2X to jest nieporozumienie. Mojego TC 2X nie sprzedałem jeszcze tylko dlatego że zastanawiam się nad jakąś porządną stałką.

Sam 70-200/2.8L IS jest optycznie lepszy od 100-400 tyle tylko że niestety tyko w swoim zakresie a dalej go po prostu nie ma.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Btw. p13ka, widzę że dokupiłeś 70-200IS? Mógłbyś nieco przybliżyć "background" tej decyzji? Bo będę gdzieś w połowie roku być może stał przed podobnym, dość typowym pewnie, dylematem: 100-400 czy TCx2 do mojej 70-200...
    Pewnie. Otóż stanąłem przed problemem focenia z ręki (bez lampy) w gorszych warunkach tj. wystawa, teatr, koncert, czyli tam gdzie dystans nie jest zbyt odległy a da się wyciągnąc przynajmniej 1/30s wzwyż przy f/2.8. 70-200IS da się focić przy 200mm z 1/30s. Ten IS jest niesamowity!
    100-400, pomimo IS, nie poradzi sobie w takich sytuacji. Za ciemny i zbyt długie czasy wychodzą przy rozsądnym ISO (do 400).
    Z dotychczasowego mojego focenia wynika, ze w 100-400 to najlepiej przy długiej ogniskowej nie schodzić poniżej 1/200s.
    100-400 zatrzymuję i ani myślę przesiadać się na rozwiązanie 70-200 + TCx2. Zbyt duży spadek jakości i robi się f/5.6 w całym zakresie.
    Ktoś powie: no ale masz 2 jasne stałki na takie ciemne okazje. Zgoda ale: mogą być one zbyt krótkie (50 na pewno), a dla 100 f/2 albo statyw albo światło pozwalające na min. 1/160s.

Zresztą, byłem ostatnio w teatrze wyposażony w 50 i 70-200IS. Zrobiłem na próbę parę zdjęć i jednym i drugim. Są TU. Cropy niewyostrzane po zmniejszeniu. Jakby ktoś chciał któryś full size to mogę wrzucić wieczorem.

Aha, zapomniałbym o jeszcze jednym istotnym szczególe. Odkupiłem 70-200IS, za (jak mi się wydaje) bardzo dobrą cenę, który był kupiony pierwotnie w sklepie w PL (jest jeszcze na gwarancji)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów