hmm, jeszcze w zeszlym tygodniu chyba nie bylo...
dobrze ze jest. moze zamowie.
hmm, jeszcze w zeszlym tygodniu chyba nie bylo...
dobrze ze jest. moze zamowie.
Akurat to już jest - zdaje się Delkin robi coś w tym rodzaju. Ale takie rozwiązanie to ja chromolę ;-) To ma być małe pudełko, bez walających się kabelków itp. Takie jak CompactDrive, którego właśnie odebrałemZamieszczone przez Cychol
![]()
Faktycznie i robi to nie Delkin, a BelkinZamieszczone przez muflon
, i nawet ciekawie to wygląda (nie ma kabelków)
Tutaj do obejżenia
[ Dodano: 20-01-2005, 00:04 ]
A tu fajna strona z opisem - jest kabelek![]()
pozdrawiam
...
czytałeś może temat tego wątku??? "Mój wymarzony...", a nie "opłacalny"Zamieszczone przez absolut
. Weź połóż obok siebie tę szkaradę Archosa i iPoda
,
a pozatym gdybyś nie napisał że się nie opłaca, to bym nie odpowiadał bo o gustach...![]()
pozdrawiam
Ano właśnie. Dla mnie, żeby taki urządzenie, które gotuje, pierze itp. miało jakikolwiek sens, musi na jednym komplecie baterii wytrzymywać tyle, co mój stary RioVolt 250 - czyli >10h. A wszystkie te epsony, archosy itp. jakoś nie sprawiają takiego wrażenia.. Specs specsem, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę ;-)Zamieszczone przez p13ka
Btw. p13ka, widzę że dokupiłeś 70-200IS? Mógłbyś nieco przybliżyć "background" tej decyzji? Bo będę gdzieś w połowie roku być może stał przed podobnym, dość typowym pewnie, dylematem: 100-400 czy TCx2 do mojej 70-200...
...
Pytanie nie do mnie ale się wtrącę. 70-200/2.8L IS + TC2X to jest nieporozumienie. Mojego TC 2X nie sprzedałem jeszcze tylko dlatego że zastanawiam się nad jakąś porządną stałką.
Sam 70-200/2.8L IS jest optycznie lepszy od 100-400 tyle tylko że niestety tyko w swoim zakresie a dalej go po prostu nie ma.![]()
Pewnie. Otóż stanąłem przed problemem focenia z ręki (bez lampy) w gorszych warunkach tj. wystawa, teatr, koncert, czyli tam gdzie dystans nie jest zbyt odległy a da się wyciągnąc przynajmniej 1/30s wzwyż przy f/2.8. 70-200IS da się focić przy 200mm z 1/30s. Ten IS jest niesamowity!Zamieszczone przez muflon
100-400, pomimo IS, nie poradzi sobie w takich sytuacji. Za ciemny i zbyt długie czasy wychodzą przy rozsądnym ISO (do 400).
Z dotychczasowego mojego focenia wynika, ze w 100-400 to najlepiej przy długiej ogniskowej nie schodzić poniżej 1/200s.
100-400 zatrzymuję i ani myślę przesiadać się na rozwiązanie 70-200 + TCx2. Zbyt duży spadek jakości i robi się f/5.6 w całym zakresie.
Ktoś powie: no ale masz 2 jasne stałki na takie ciemne okazje. Zgoda ale: mogą być one zbyt krótkie (50 na pewno), a dla 100 f/2 albo statyw albo światło pozwalające na min. 1/160s.
Zresztą, byłem ostatnio w teatrze wyposażony w 50 i 70-200IS. Zrobiłem na próbę parę zdjęć i jednym i drugim. Są TU. Cropy niewyostrzane po zmniejszeniu. Jakby ktoś chciał któryś full size to mogę wrzucić wieczorem.
Aha, zapomniałbym o jeszcze jednym istotnym szczególe. Odkupiłem 70-200IS, za (jak mi się wydaje) bardzo dobrą cenę, który był kupiony pierwotnie w sklepie w PL (jest jeszcze na gwarancji)![]()