Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: AF w 30D - czy to jest normalne???

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    czulość określa kształt prostokąta w wizjerze: i tak jesli to jest prostokąt stojący, to ma czulość na linie poziome, prostokąt leżący ma czulość na linie pionowe, natomiast czujnik środkowy jest bardziej czuly na linie poziome, niż na pionowe.
    Tyż prawda Innym sposobem na to jest użycie wspomagania AF z lampy zewnętrznej, w zależności od wybranego punktu dioda emituje linie poziome dla "stojących prostokącików" i adekwatnie do tego linie pionowe dla "leżących prostokątów" - dla centralnego tylko pionowe

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Majac na uwadze Punkt 4 Regulaminu pozwolilem sobie zmodyfikowac nieco tytul watku i prosze by autor watku byl bardziej precyzyjny w tytulowaniu na przyszlosc.

Coś już napisał

Domyślnie

linie poziome,prostokąty,diody emitujące....ludzie opanujcie sie...na co to komu , zacznijcie robić zdjęcia i przekonajcie sie lopatologicznie co i jak bo i tak nikt nie zrozumie nic z tej waszej gadki szmatki...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    linie poziome,prostokąty,diody emitujące....ludzie opanujcie sie...na co to komu , zacznijcie robić zdjęcia i przekonajcie sie lopatologicznie co i jak bo i tak nikt nie zrozumie nic z tej waszej gadki szmatki...
    Wiesz nie ma wiedzy zbędnej. Myślę że nie jednemu może to sporo wyjaśnić. Może dzięki temu będzie mniej wątków w stylu "mój 30D ma zepsuty AF, bo coś tam".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    W tym wątku człowiek zadał konkretne pytanie, kultura wymaga odpowiedzi i jeśli ktoś w tej materii ma coś do powiedzenia to się wypowiada, a to że nie masz nic do powiedzenia nie jest równoznaczne z koniecznością zbytecznego akcentowania swojej obecności na forum. (niestety OT nie da się uniknąć - złota myśl Lema stanie się chyba moją ulubioną - patrz podpis Vitez'a)

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

reasumując.. należy tak fotografować ceglany mur by linie fug wypadały na odpowiednich punktach AF
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja i tak korzystam z centralnego - po złapanie ostrości przekadrowywuje i po sprawie nie prościej?

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    czulość określa kształt prostokąta w wizjerze: i tak jesli to jest prostokąt stojący, to ma czulość na linie poziome, prostokąt leżący ma czulość na linie pionowe, natomiast czujnik środkowy jest bardziej czuly na linie poziome, niż na pionowe.
    dobre, dopiero teraz zauważyłem, że faktycznie środkowy jest kwadratowy, i że są pionowe i poziome
    I am FX

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów