Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [Iza] pierwsze zdjęcia

Mieszany widok

Iza
    Guest

Wink [Iza] pierwsze zdjęcia

To właśnie moja pierwsza galeria. Zdjęcia wykonane przy pomocy a610.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Może wybierz najlepsze Twoim zdaniem i wklej pare... ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Może uporządkuj zdjęcia tematycznie albo za sugestią mattnicka dokonaj selekcji. W tej chwili w Twojej galerii panuje chaos a kilka dobrych zdjęć jest rocieńczonych szumem pozostałych raczej słabych ujęć.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

No widać, że pierwsze strzały...
    Bo co o takim zdjęciu można powiedzieć:

Jak coś zrobisz lepszego to podlinkuj pojedyńczo co lepsze bo na DA to jest trochę słabych..

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Tryb Makro w aparacie masz i działa dobrze Dziwię się, że dopiero ja jestem pierwszym, który to mówi Tak na serio, to zdjęcie jak dla mnie średnie, ale ćwicz, bo pomysły masz fajne
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

o krytyce zdjec powedrowalo tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=18060

Iza
    Guest

Domyślnie

Dzięki za kopniaka, na pewno się przyda. Swoją prawdziwą przygodę z fotografią rozpoczęłam zaledwie kilka miesięcy temu, a dokładniej we wrześniu, kiedy to nabyłam a610. Nie można oczywiście powiedzieć, że wcześniej nie miałam styczności z aparatem, bo tak nie było. Odkąd pamiętam podkradałam aparat komuś z rodziny, żeby nawet zwykłym kompaktem cyknąć coś po swojemu. Po prostu za pierwszy aparat, który dał mi jako takie możliwości uważam a610 i dlatego próbuję swoich sił we wszystkim, stopniowo ograniczając się do swoich ulubionych tematów.

A to coś, co bardzo lubię, czyli minimalizm na tle nieba:

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Izo jeżeli chcesz konstruktywnej oceny to wybierz kilka zdjeć które uważasz za dobre a wtedy łatwiej nam siębędzie do nich ustosunkować
    jest tam kilka ciekawych prac i pod względem fotograficznym jak i plastycznym część z nich to zdjęcia typowo stockowe a część więcej mają z wspólnego z grafiką niż fotografią - więc trudno tu powiedzieć coś więcej niż to że fajne i fajnie się je ogląda:P

no i się spóźniłem
    Ostatnio edytowane przez mario1275 ; 27-12-2006 o 14:09

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

1 - makro ot co - nic co by je wyróżniało spośród innych
    2 - fajnie ale krawędź pomiędzy sufitem i ścianą albo bym wyprostował do poziomu albo skrzywił bardziej zdecydowanie a kinkiet wydaje sie troszkę zbyt ostry w stosunku do plastyczności tej fotki
    Pomysł z minimalizmem możę nie nowy ale fajny tyle że:
    3 - z punktu widzenia kompozycji lepiej było by gdyby zrobić lustrzane odbicie wtedy oglądając fotkę trafiało by się na wieżę która wystrzeliwuje w pustkę nieba a tak to zamyka kompozycje brzydko opierając się niczym na krawędzi zdjęcia
    4- jeśli minimalizm to poszukać kadru z zacienionymi kamienicami i zwiększyć kontrast tak żeby to krawędź pomiędzy attykami a niebem grała główną rolę
    5-to już nie minimalizm bo pojawiły ci się cumulusy w kadrze

Uprawnienia umieszczania postów