Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: eos 300D - czy warto?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

300D to na pewno jest aparat którym da się robić zdjęcia . Ja jednak proponuję kupić niedługo używanego 350D który teraz mocno tanieje i spokojnie się zorientować jakie masz potrzeby i co kupić za jakiś czas . Rynek dSLR cały czas się rozwija, i zanim się zatrzyma jak w analogach to taki 30D czy 5D stanie się kupą szmelcu w którą wrzuciło się dużo kasy.
    Moja rada jest taka żeby teraz kupić sobie jakiś sprzęt na przeczekanie. Sam zaczynam żałować że kupiłem trzydziestkę.

EDIT:
    Tu nie chodzi o czekanie na idealny sprzęt. Mnie bardzo rozczarował AF, to będzie pierwszy powód wymiany na lepszą puszkę.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 26-12-2006 o 00:28

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Moja rada jest taka żeby teraz kupić sobie jakiś sprzęt na przeczekanie. Sam zaczynam żałować że kupiłem trzydziestkę.
    Dokładnie... ja kupię używaną piąteczkę jak 350 odmówi całkiem współpracy ;-), ale po prawie 2 latach z cyfrówką wiem co chciałem wiedzieć, aparat kupiłem całkiem swiadonie jako "przejściowy", 350 do tego nadaje się idealnie, a jako pierwsza lustrzanka do nauki jest także super.. Poza tym wystarczy przejżeć wątki typu 350D czy 20D żeby zobaczyć do której grupy aparat był przyrównywany jak wszedł na rynek

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

To mi ja oddaj

Pozatym ciekawe czy tu można mówić o przeczekaniu - nie każdy tym zarabia żeby za pół roku było go stać na zakup droższego body albo wywalenie kolejnych 2tys. Ja docelowo kupywałem na długo. Aparat zaspokaja moje oczekiwania od niego, ale oczywiście jak się człowiek naoglada fotek z takiego 5D to chce zmienić. Bo zgodnie z teoria że trzeba poczekać bo wkońcu zaraz może wyjśc coś lepszego - jasne, ale tak to można do usranej śmierci czekać Jak to ma być aparat na dłużej to lepiej 30d moim zdaniem.

EDIT: wogóle na tym forum jak się człowiek naczyta co ma złego w aparacie to przestaje mu się aparat podobać - zanim tu nie wejdzie to wszystkie zdjecia są świetne jego zdaniem ... eeee do bani z takim forum :razz:
    Ostatnio edytowane przez snow ; 26-12-2006 o 00:34
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Iza
    Guest

Domyślnie

Szala coraz bardziej na korzyść 350d. 400d i dalsze - odpadają w przedbiegach ze względu na cenę. Za te kilka miesięcy, jeśli - jak twierdzicie - ich wartość i tak spadnie, nie będę szukać po wyższych półkach, tylko zadowolona kupię sobie to, co upatrzyłam wcześniej, tylko za mniejsze pieniądze.

Przez myśl przemknęły mi jeszcze modele z jednym zerem mniej (np. 10d), ale o nich nie mam zupełnie bladego pojęcia, nic nie czytałam, nikogo o nie nie pytałam... A i Wy o nich nie wspominacie, więc nawet się nie wychylam

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mialem przez 2 lata prawie 10D, jest to model tak samo wolny jak 300D, powiem krotko: dzien w ktorym go sprzedalem byl jednym z lepszych dni w moim zyciu 300D jak i 10D jest tak IRYTUJACO wolny, ze nawet do fotografowania przyrody wymagal ode mnie stalowych nerwow

Jeszcze raz zaznacze: NIE polecam tego modelu

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

300d to 10D z poprawkami pewnymi i z pewnymi ograniczeniami. 300d było po 10d.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    czekać Jak to ma być aparat na dłużej to lepiej 30d moim zdaniem.
    Ależ ja właśnie też tak myśłałem i się lekko zawiodłem. Jakość obrazu, funkcjonalność, szybkość, wizjer i ergonomia są dla mnie wystarczające. Tylko ten AF mnie dobił. Jest lepszy niż w 350D ale nie aż tak jakbym się spodziewał w puszce "na dłużej" i za taką kasę.

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Jest lepszy niż w 350D ale nie aż tak jakbym się spodziewał w puszce "na dłużej" i za taką kasę.
    I tym sposobem dochodzimy do wniosku że albo 1D/5D albo nic
    No to już autorka posta wie co trzeba kupić

A prawda jest taka że jej i 300d wystarczy - ale to już niestety troche przestarzała technologia i lepiej brać 400d/30d

Iza
    Guest

Domyślnie

snow, a miejsca w Twoich wypowiedziach na 350d nie ma? mi się wydaje, że i tak poczekam chyba właśnie na niego...

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Za dużo sie naczytałem na tym forum na temat BF/FF w tym modelu żeby go polecać Jakoś z 300d nie zauważyłem takiej ilości postów tutaj w tym temacie

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów