Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Pancerz na lustra

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Drogi i dość wątpliwy ten komfort psychiczny... no cóż, każdy ma swoje pomysły.
    To taki kolejny gadżet ale wolę dozbierać kasę na coś pożyteczniejszego niż ekstra skóra do body.
    Zastanawiam się tylko, przed czym ma to ochronić aparat i obiektyw - to pukanie w stół jakoś mnie nie przekonało. Obudowa założona bezpośrednio na body (bez zachowania jakiejkolwiek "pustej" przestrzeni może chyba uchronić przed porysowaniem i zabrudzeniem. Mam pewne wątpliwości czy przy upadku aparatu z wysokości 2m taka obudowa uratuje elektronikę, lustro, matrycę - do wyboru.

Zagadzam się że to kolejny gadzet dla kolekcjonerów.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    (...)Zagadzam się że to kolejny gadzet dla kolekcjonerów.
    No to teraz już wiesz dlaczego zamówiłem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to teraz już wiesz dlaczego zamówiłem .
    JA bym się zdziwił jak by tak nie było - ale oczywiścei nie bierz tego do siebie Pozdrawiam

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolekcjoner: Koszulka już doszła? Jakie wrażenia?
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    Kolekcjoner: Koszulka już doszła? Jakie wrażenia?
    Ciągle czekam. Nie śpieszą się niestety . Ale pamiętam, jak tylko dojdzie to napiszę co i jak .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Czekamy na recenzję jak tam ,,majty'' na body

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No więc dotarło wreszcie . Powiem że chłopaki to chyba gońcem wysyłali z tej ameryki ale jest. Ubrałem, jadę focić. Wrażenia wieczorem .

A dla zainteresowanych jest już wersja do 400D .
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I jakie twoje wrażenia? Pliiz...
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Opsss przepraszam zapomniałem .

Wrażenia ogólnie bardzo przyzwoite. Zabezpieczenie na pewno dobre. Można w ogóle przestać myśleć o uważnym obchodzeniu się z aparatem . Na pewno zwiększa szczelność. Zwiększa też masę i gabaryty - na tyle, że dla moich rąk staje się to ciut zbyt duże. Ciekawe jest to że nawet na mrozie aparat nie jest zimny w dotyku . Jak ktoś ma duże łapska to pewnie będzie zachwycony .
    Dostęp do wszystkich przycisków jest dobry - łącznie z direct print . Spust staje się bardzo wypukły także nawet w grubych rękawiczkach łatwo sie go doszukać. Nie dałem rady założyć gripa być może po dłuższej walce jest to możliwe. Wygląda na to że kształt spodu przewiduje zastosowanie gripa.
    Dość trudno się to zakłada (założenie paska to już koszmar) i zdejmuje także jak ktoś to raz zrobi to raczej lepiej nie zdejmować .
    Dodatkowo jest plexi na wyświetlacz LCD. Górny wyświetlacz pozostaje nieosłonięty.
    To tyle moich wrażeń czekałem na to ponad miesiąc także tam gdzie kupowałem to bym nie polecał tego robić.
    Jak macie pytania to proszę. Tutaj jeszcze link do producenta .
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak rozumiem, nic nie zastąpi własnoręcznego pomacania tego cacka ;-) Szkoda, że trzeba to kupić, bo jeśli jesteś jedynym posiadaczem tego w Polsce, to może być to cokolwiek trudne :-)
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To tyle moich wrażeń czekałem na to ponad miesiąc także tam gdzie kupowałem to bym nie polecał tego robić.
    Trochę to "zawile" napisałeś ;-) - czy chodzi ci o to, że nie polecasz kupować tego tam gdzie ty kupowałeś?
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów