Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Wątek: High Key

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

szwayko...upuść chłopie trochę pary uszami lub nalej sobie wódki, patrząc na Twój avatar musisz ją lubić.

Poza tym nie wstawiaj pod drętwym tekstem odnośnika do Twojej strony www. bo zdechła hehe, specjalista
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 10-04-2007 o 17:15 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Domyślnie

To też jest High Key..ale można też nazwać zdjęciem przepalonym..wszystko jest kwestią względną i nie ważne jak to nazwiemy, ważne czy nam się taka forma obrazu podoba..

Może za dużo myślicie o technice a za mało o odczuciach artystycznych.
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 10-04-2007 o 17:19

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    szwayko...upuść chłopie trochę pary uszami lub nalej sobie wódki, patrząc na Twój avatar musisz ją lubić.
    Twoj ton wypowiedzi odbieram jako zart, bo w innym przypadku jest bardzo niegrzeczny i nieelegancki dla doroslego czlowieka - nie wiem czy zdajesz sopbie z tego sprawe.
    A co do tematu - pewnie ze lubie sie napic wodki w dobrym gronie.
    Strona nie zdechla tylko odnosnik byl z bledem.

To też jest High Key..ale można też nazwać zdjęciem przepalonym..
    Skoro sie nie umie poprawnie naswietlic zdjecie albo stworzyc warunkow do takiego naswietlenia to zmienia sie definicje czy obowiazujece zasady.
    Zadna nowina z tych czasach.
    Ja bazuje na tym co mi kiedys przekazali ludzie majacy jacys dorobek fotograficzny w swoim zyciu, a nie na tym co uwaza tzw. wspolczesne pokolenie NIC.

Przepalenie tematu zdjeciu nie jest technika high key, tylko przepaleniem.
    High key to redukcja kontrastow i nadanie zdjeciu jasnej tonacji wlasnie poprzez dobor swiatla, strojow, otoczenia, tla.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 11-04-2007 o 08:09

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

kiedyś też kombinowałem troche HK /mam nadzieje ze mozna je zaliczyć do high key/

drugie robione jeszcze poczciwą Minoltką

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Chyba przepalonego knota - o baaaardzo ubogiej informacji tonalnej.
    To zdjecie na poczatku nie nadawalo sie do tego.
    Ech wlos sie jezy jak czytam te metody.
    Zdjecie trzeba dobrze i rownomiernie naswietlic tak aby caly jego zakres tonalny swiatel wypelnil zakres tonalny aparatu.
    To co wy robicie to nazywa sie PSucie, ktorego efektem koncowym jest zdjecie o "bogactwie" poltonow porownywalnym z tym co daje mi tel. komorkowy z aparatem foto.
    co się dziwisz? potrzeba rad cyfrowych HK to daję cyfrowe.
    a jak taki jesteś taki mocny to proponuję battla na zdjęcie analogowe HK zrobione własnoręcznie na prawdziwym papierze zgodnie z Twoimi zasadami uzyskiwania HK i zeskanowane z odbitki. Jak podejmiesz rękawicę to ustalimy szczegóły.
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Znalazłem artykuł dotyczący wykonania odbitek (ale również i modyfikacji na cyfrowych plikach) w HK od strony technicznej, może kogoś zainteresuje:
    http://fotografia.interklasa.pl/inde...25&pokaz=39759
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta

Ja bazuje na tym co mi kiedys przekazali ludzie majacy jacys dorobek fotograficzny w swoim zyciu, a nie na tym co uwaza tzw. wspolczesne pokolenie NIC.

szwayko, przybliżysz nam co oznacza 'współczesne pokolenie NIC'...?? ..bo nie kumam.
    uwazasz się za ostatniego sprawiedliwego i obrońcę starych, dobrych wartości...?
    Wydawało mi sie, że po tu jesteśmy, własnie zeby sie od siebie uczyć i sluchać cennych rad, a nie złośliwosci.
    Poza tym.. może byś nam zademostrował przykładem jakieś swoje mistrzowskie HK.. ? Wtedy zrozumiem, dlaczego to był 'knot'.
    Przykład, i będzie nam łatwiej uczyć sie od Ciebie.
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 11-04-2007 o 18:44
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak to mówią szwajko: krytyka jest łatwa, twórczość trudna. temat High-Key bardzo mnie zainteresował i chętnie zobaczę, jak wyglądają tego typu zdjęcia wzorcowe. po tym co napisałeś wyżej wnosze, ze jesteś w tym co_najmniej dobry. dlatego przyłączam się do próśby. ZADEMONSTRUJ. grzecznie i elegancko.
    slick
    ps.:
    i co to jest pokolenie NIC!?
    Pozdrawiam
    Slick

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

To też jest High Key..ale można też nazwać zdjęciem przepalonym..wszystko jest kwestią względną i nie ważne jak to nazwiemy, ważne czy nam się taka forma obrazu podoba..

Może za dużo myślicie o technice a za mało o odczuciach artystycznych.
    tiaaaa

Panowie, nie ma sie co goraczkowac, po pokazaniu niedzwiedzia Piszczala, nie bylo tutaj ani jednego dobrego zdjecia high key, i trudno sie ze szwayko nie zgodzic, zdjecie high key, to nie jest zdjecie przepalone, zdjeice high key to nie jest zdjecie gdzie wystepuja jakiekolwiek barwy, prawidlowo technika wysokiego klucza powinna sie odznaczac, brakiem czerni i kontrastu, to jest wazne, czesto robicie tak ze podciagacie kontrast i zaraz skora robi sie biala, eureka mamy high key! Nieprawda, technika high key polega na tym ze zdjecie powinno byc miekkie, jak najmniej kontrastowe i opierac przede wszystkim na szarosciach i bielach, nie powinno by przejarana, szczegoly powinny byc widoczne.

Powstrzymajcie wiec swoje osobiste wycieczki i urazy.

troche pogooglalem:

to nie jest high key:

bo jest przejarany i kontrastowy

to tez nie jest high key bo jest duzo ciemnych przypadkowych elementow

To jest high key:

bo zdjecie jest zakomponowane w jasnych tonach i prawidlow naswietlone

ale mistrzostwem jak dla mnie i wzorcem high key jest ta fota
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 11-04-2007 o 22:15
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

czesto robicie tak ze podciagacie kontrast i zaraz skora robi sie biala, eureka mamy high key!
    Thorin...polewam

PS. A to ostatnie..."mistrzowskie zdjęcie"...to co na nim widać??

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów