Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Obiektyw 70-200/2.8 z Hong Kong'u

Coś już napisał Awatar Firrdun
    Miasto
    London

Domyślnie Obiektyw 70-200/2.8 z Hong Kong'u

W nowym roku chcialbym kupic Canon EF 70-200/2.8. Sprawdzalem na www.ebay.co.uk i jest wiele ofert z Hong Kong. Roznica ceny miedzy zakupem w UK i w Chinach siega 200 funtow, wiec jest kuszaca. Mam dwa pytania:
    1.Czy ktos z was kupowal cos z tak daleka? Przesylka bylaby FedEx'em i boje sie troche, ze szklo mogloby sie w drodze uszkodzic
    2. Czy do tego szkla Canon standardowo dodaje pierscien do mocowania do statywu, bo na zdjeciach na ebay niektore maja pierscien niektore nie.
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Firrdun Zobacz posta
    1.Czy ktos z was kupowal cos z tak daleka? Przesylka bylaby FedEx'em i boje sie troche, ze szklo mogloby sie w drodze uszkodzic
    Raczej bym się o to nie martwił - B&H niektóre obiektywy wysyła UPS'e, naklejając tylko naklejkę z kodem paskowym na oryginalne pudełko i dochodzą w stanie nie naruszonym...

2. Czy do tego szkla Canon standardowo dodaje pierscien do mocowania do statywu, bo na zdjeciach na ebay niektore maja pierscien niektore nie.

Tak.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    London

Domyślnie

Dzieki za uspokojenie...

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

tylko licz sie z tym ze możesz dostac korespondencje z urzędu celnego... znam wprawdzie tylko jeden taki przypadek i to w niemczech ale...

koles kupił 5D miał byc tańszy o 600 euro a to naprawde duzo kasy... tyle ze po chyba miesiącu jak aparat doszedł dostał również dopłate z ZOLL w wysokosci ponad 700 euro wiec wyszedł na tym jak Zabłocki na mydle...

nie wiem jak to bedzie w Polsce wyglądało ale dla swietego spokoju w takim wypadku najbezpieczniej kupic na kogos w UK (kazdy ma dzis tam znajomego lub rodzine )bo na przesyłki z byłych kolonii nie ma tam ceł i nikt nie robi problemów

Edit:
    qrcze nie doczytalem Ty przeciez mieszkasz w londynie wiec luz
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 23-12-2006 o 21:40

Domyślnie

Witam ja mam dwa szkła z hong kongu 17-40L i 70-200 f2.8 L
    z obu jestem bardzo zadowolony FeDexem przyszły w ciągu 3 dni na oba mam gwarancje że niby na cały świat na jedno 7 lat na drugie 3 lata przyszły jako sample więc o vat się ie ma co martwić.
    jesli o mnie chodzi to polecam
    Pozdro
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    Witam ja mam dwa szkła z hong kongu 17-40L i 70-200 f2.8 L
    z obu jestem bardzo zadowolony FeDexem przyszły w ciągu 3 dni na oba mam gwarancje że niby na cały świat na jedno 7 lat na drugie 3 lata przyszły jako sample więc o vat się ie ma co martwić.
    jesli o mnie chodzi to polecam
    Pozdro
    Jesli mozna wiedziec to z jakiego sklepu dokladnie kupiles? Mialbym sprawdzone zrodlo

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

W sumie to bardzo mile, ze wszystkim sie udaly tanie interesy miedzykontynentalne, ale sporo sie naczytalem o takich co tyle szczescia nie mieli.

Ale jak to mowi przyslowie - jest ryzyko, jest zabawa :^)
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja sciagnalem ze stanow dwie nowki C85USM poczta amerykanska i zanim listonosz oddal mi pudelko z przesylka poprosil o oplacenie 22VAT i 5CLO - cena przestala byc atrakcyjna. dzialo sie to 2 miesiace temu
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    ja sciagnalem ze stanow dwie nowki C85USM poczta amerykanska i zanim listonosz oddal mi pudelko z przesylka poprosil o oplacenie 22VAT i 5CLO - cena przestala byc atrakcyjna. dzialo sie to 2 miesiace temu
    Ja nie mam takiego problemu bo mieszkam w UK i handel z Hong Kong'iem nie jest obarczony zadnymi "niespodziankami". W sumie to jest jeszcze taki pomysl aby poprosic znajomych co lataja do Hong Kongu zeby przywiezli troche sprzetu. Tylko, ze nie znam zadnych adresow sklepow foto w HH ;(

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tylko, ze nie znam zadnych adresow sklepow foto w HH ;(
    www.ebay.co.uk - kupa sklepow z HK.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów