Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: ratunku

monaro
    Guest

Domyślnie ratunku

własnie popelniłem chyba głupote zycia!!!
    strzykawki której uzywam do czyszczenia matrycy ktos uzył do jakis płynów i musiała resztka zostac gdzies w srodku nie zauwazyłem i mam malenkie kropelki na matrycy i nie wiem co robic probowalem zdmuchnąc przez rurke ale para wodna sie zebrałą na matrycy i jestem załamany, nie wiem co robic bo to troche zeszło ale widac zacieki

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

spoko Maroko... są większe tragedie. Proponuję Tobie nie kombinowąć więcej, bo możesz jeszcze bardziej popsuć. Weź aparacik i udaj się do jakiegoś poleconego serwisu w Twoim mieście, tam jeśli to są tylko kropki wyczyszczą ci matryce w przeciągu godziny. Stracisz 50 zeta, ale bedziesz miał pewność, że zrobi to ktoś dla kogo czyszczenie matrycy jest czymś codziennym i przedewszystkim ma odpowiedni sprzęt, bo gruszki, strzykawki i inne to sobie można co nawjwyżej w d..e wsadzić.
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

monaro
    Guest

Domyślnie

własnie tak wykombinowalem ze szmatka do okularow chcialem to zebrac i juz ch.. teraz mam jakies zamazania;/
    naprawde człowiek w panice działa jak kretyn
    rzecz w tym ze nie mieszkam w polsce tylko za granica i nie wiem gdzie mam isc i zaraz szlag mnie trafi

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Idź do serwisu i juz lepiej tam nie grzeb. Spieprzysz bardziej niz poprawisz. Zostaw to osobom które sie tym zajmują na codzień.

Na przyszłosc sprawdz sprzet którym masz zamiar czyscic, a nie na oślep uzyles strzykawki.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

monaro
    Guest

Domyślnie

rzecz w tym ze to byl sprzet od tego i nie spodziewalem sie ze cos moze byc nie tak sam bylem w szoku
    czlowiek ma 35 lat na karku wyższe wyksztalcenie a czasem wylazi z niego taki kretyn ze głowa boli ;/

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monaro Zobacz posta
    rzecz w tym ze nie mieszkam w polsce tylko za granica i nie wiem gdzie mam isc i zaraz szlag mnie trafi
    Tym lepiej, w Polsce bywa różnie z serwisami. Oczywiście, o ile nie jest tu mowa o granicy wschodniej.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak to sa tylko zamazania od szmatki to naprawde nie rób nic więcej tylko SERWIS !!!, jak beziesz dalej próbował to dojdzie do tego że zaczniesz stosowac coraz drastyczniejsze środki, będziesz staral się wyczyścić za wszelką cenę i tylko zarysujesz ochronny filtr, a wtedy to już Ci nawet i sam papież nie pomoże. Jeszcze raz, idź do serwisu, za granicą też je mają, no chyba że jesteś w Abudabi to rzeczywiście masz problem
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

BDW a wacikiem na patyczku i spirytusem nie mozna czyscic matrycy w takich wypadkach, zajmowałem sie swego czasu komputerami i pamietam ze laser w CD romach czy nagrywarkach najlepiej sie spirytem czysciło.. zresztą nie tylko laser ale i wiele innych rzeczy
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 22-12-2006 o 21:47

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie przesadzajmy matryca nie jest znowu taka delikatna. Ale faktycznie jak nie masz przaktyki w takich operacjach manualnych to daj to komuś kto się zna.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

nie no powaznie pytam bo ja to do serwisu mam 3 dni i 3 noce za to spirytusu mam sporo i na wypadek "W" taka wiedza moze byc przydatna... nie ma tam czegos na tej matrycy co spiryt mogłby nieodwracalnie rozpuscic?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów