Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: "klekoczący" 400D (???)

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    "klekoczenie" wbudowanej lampy nie ma nic wspolnego z sensor cleaning, to sa dwa rozne tematy (Ciosna sie podlaczyl z innym problemem do tego watku)
    Pazurek masz absolutną rację. Podłączyłem się pod wątek żeby nie tworzyć nowego. Lampa to zupełnie inny problem kompletnie nie związany z tym co napisałem powyżej. (Gwoli ścisłości- problem z lampą jest opisany w instrukcji 400D na stronie 162, ale nie to jest meritum problemu który opisałem).
    Dźwięk który mi się pojawił by cichy, ale słyszalny przy włączaniu/wyłączaniu aparatu, Przypominał metaliczne "beep". Ponawiam pytanie:

Czy jest to spowodowane tym, że aparat za bardzo nagrzał przy zrzucaniu zdjęć . Czy wasze aparaty też się nagrzewają jak zrzuca się zdjęcie przez nie

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wejdz do menu, uruchom z reki opcje 'sensor cleaning' i powiedz czy uslyszales ten sam dzwiek. U mnie czyszczenie matrycy bylo slyszalne, wiec jesli o to chodzi to raczej nie masz co sie przejmowac.
    Ostatnio edytowane przez pazurek ; 30-07-2007 o 13:52

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

sensor cleaning jest słyszalne - jako "metaliczne skrzenie" tak jak to ilustrują mrugające iskierki :smile: Ciosna, to na pewno było to. myślę, że nie tak znowu łatwo popsuć taki aparat. pozdro

Bywalec

Domyślnie

Potwierdzam, u mnie także słychać subtelne dźwięki przy czyszczeniu matrycy zaraz po włączeniu - takie ciche pykanie.
    EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Słyszę takie stukanie, pykanie kiedy działa "Sensor Cleaning", ale to jest normalnie. Oprócz tego stukania był jeszcze dodatkowy dźwięk (Spróbuje go dokładniej sprecyzować): pojedynczy, krótki, cichy ale słyszalny, przypominający metaliczne beep. Rzeczywiście mogł to byc jakiś dodatkowy dzwięk z "Sensor Cleaning".
    Sprzęt po ostygnięciu wrócił do normy. Nic nie piszczy (nie ma beep), stukanie "Sensor Cleaning" słychać dalej, ale od zawsze go słyszałem. Zastanawiam się czy możliwe jest to od temperatury Pierwszy raz zrzucałem zdjęcia przez aparat bo nie mam chwilowo czytnika, i pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją, że aparat dosyć się nagrzał

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów