ja to mialem w 300d ale w 400d cicho jak w pustym kosciele
wesolych !
ja to mialem w 300d ale w 400d cicho jak w pustym kosciele
wesolych !
Balta
--------------
5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII
a u mnie też klekoce w 400 ... :/ Wesołych![]()
Klekoczący 400D łączcie się![]()
Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L
mam 400d od dwóch tygodni i wydaje on te same odgłosy, jakby cos w nim luźnego latało, szykowałem sie nawet do reklamacji ale idzie z tym żyć, tak myślę...
Witam
Nie chciałem zakładać nowego wątku więc się podkleję tutaj.
Zrzucałem z 400D zdjęcia przez aparat (około 5,5 Gb w kilku kartach) bo nie mam chwilowo czytnika. Aparat dosyć się nagrzał w trakcie zrzucania. Zaniepokoła mnie jedna rzecz. Gdy włączałem i wyłączałem aparat (odłączony od kompa był już) pojawił się dźwięk, ale inny niż ten przypominający nastawienie AF. Cichy, krótki dźwięk pojawił się pomimo, że mam je wyłączone w menu. Czy mogło to być spowodowane tym, że aparat zagrzał się za bardzo, czy może to coś innego. Dodam że w trakcie zrzucania zdjęć padła mi bateria i zrzucanie zostało przerwane :-?. Założyłem nową baterie i kopiowałem dalej. Teraz gdy aparat już ostygł niby jest ok, ale zaniepokoiło mnie to bo nie znalazłem na ten temat informacji w instrukcji. Owy dźwięk który się pojawił był w momencie kiedy działa „Sensor Cleaning”
Czy któryś z użytkowników z tym się spotkał![]()
w 30D tez stuka
u mnie lampa nie klekocze przy sensor cleaning...![]()
Ten "klekot" to niedopracowane mocowanie lapy (wybudowanej w body)..... luz.....m mnie tak samo jest.
Powiem wam ze wkurza mnie zauwazalna dość czesto na tym forum zgryzliwosc niektorych ludzikow. Jak sie nie ma nic w damym temacie do napisania to sie nie pisze. Glupie uwagi zostawiajcie dla siebie![]()