Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
Piszczal przecież pyta "Jakie profile kolorystyczne macie ustawione w swoich Canonach." Musisz muflonie wejść w menu aparat i tam zobaczyć

Ja mam wybrane Parameter 2 - więc chyba inne A może sRGB? Zaznacze "inny" bo z nazwy wynika że inny
w jakim modelu? Bo w 350 jest wyraźnie do wyboru jeden z dwóch profili sRGB lub Adobe RGB a parametry to są własne preferencje dotyczące obrazu a nie koloru

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
I jak rozumiem wszyscy macie pokalibrowane monitory/drukarki? ;-) Bo w przeciwnym wypadku mówienie o profilach ma średnio sens No może z wyjątkiem standardowego "- czemu moje zdjęcia są takie blade? - wyłącz w setupie adobe rgb" ;-) Ja nie mam i w związku z tym zaznaczyłem "inny" :-D
profile kolorystycznme ICC maja to do siebie że sa czytane przez urządzenia równiez peryferyjne, czyli monitory, drukarki domowe i laby profesjonalne.
Wydaje mi się (ale mogę się mylić) że zgodne ustawienie aparatu, monitora i drukarki w jednym profilu pozwala na wierne odtworzenie, bez niespodzianek.

Do obróbki zdjęć na których mi szczególnie zależy, mam zainstalowany profil kolorystyczny maszyny używanej w Kodak Express. Jeśli ktoś jest zainteresowany uzyskaniem profilu prosze o info