Spoko![]()
Spoko![]()
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
Ja przy samolotach włączam ogranicznik AF i wtedy ten ostatni pracuje niesamowicie szybko. Generalnie ogranicznik AF mam cały czas włączony bo niezmiernie rzadko robię zdjęcia tym szkłem z odległości mniejszej niż 6.5 metra. Precyzja AF jest bardzo dobra zarówno na 20D jaki i 5D już przy przeciętnym oświetleniu. Przy dobrym jest zawsze precyzyjny. Stabilizacja działa wyśmienicie, ludzie nie mający obiektywu z IS po podłączeniu tego szkła i zobaczeniu jak działa nie chcą mi oddać obiektywu!![]()
Robienie zdjęć przy 400mm nie stanowi żadnego problemu i to z ręki. Oczywiście sporo zależy też od Twoich umiejętności i wiedzy foto. Ja robię nieporuszone zdjęcia na czasach do 1/100s. bez najmniejszego problemu i jest to powtarzalne. Ale wtedy wiem, że jest taki czas i odpowiednio się "składam" do fotki. Statywu używam tylko przy zdjęciach statycznych w nocy. Monopodu do panoramowania (choć jest też taka funkcja w obiektywie i bardzo dobrze się sprawdza) i do focenia latających śmiglaków. Lubię rozmycie łopat. Dam Ci zaraz małą próbkę możliwości tego szkła.
Te wszystkie fotki były robione z łapki.
Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 23-12-2006 o 16:42
FOTOINKWIZYTOR
Oceń sam"Zdziś", jeszcze ciepłe, na szybko z jpega :-D 350mm, 1/20s, crop jakieś 60% kadru
Muflon, dobijasz mnie precyzją w prowadzeniu "celu"
Tak na marginesie... zmieniłeś sobie body na nowszą wersję czy tylko pożyczyłeś?
Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 23-12-2006 o 16:43
FOTOINKWIZYTOR
Może ja po prostu mam sklerozę. Wydawało mi się, że masz starszą wersję "jedynki" a z exif-a wynika, że to 1D Mark II N. No chyba, że moja przeglądarka coś źle odczytuje.
FOTOINKWIZYTOR