"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na wstępie BARDZO dziękuję za odzew..
Jasna sprawa. Ja nie chcę mrozić sceny IS'em, tylko wyeliminować "trzęsące się" ręce. "Setka" czy dwie odpada, bo potem zwykle prowadzę pojazd.
Nigdy nie miałem do czynienia z IS, dlatego pytam na forum. Nie wiem, czy przy krótkich czasach IS tez pomaga w tym zakresie, czy tylko przy długich czasach? Nie wiem jak długo trwa taka stabilizacja? Niektórzy z Was piszą, ze IS nie zdąży się ustabilizować...
Czy podczas celowania z reki na 200mm przy czasie 1/500 IS nie wyeliminuje "drżących rąk"? To działa tylko na długich czasach?
Ostatnio edytowane przez Piotrek ; 22-12-2006 o 12:06
Drżących rąk nie wyelimnujesz krótkim czasem - z celowaniem zawsze bedzie problem , dlatego w tym przypadku IS może okazać sie pomocny - ale do samego zatrzymania ruchu juz nie. Co do czasu potrzebnego na pełną stabilizacje to gdzieś mi się o oczy obiła 1 sekunda co chyba nie jest czasem który by cie satysfakcjonował![]()