Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Czy IS coś mi pomoże?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku Zobacz posta
    (....)Wyszło na to że is stabilizując obraz ułatwia pracę autofokusowi.
    Tak więc masz sporą szansę na to że pomoże.
    To jest zresztą jedna z przyczyn dlaczego canon tak uparcie obstaje przy stabilizacji w szkłach .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Piotrek
    Guest

Domyślnie

Na wstępie BARDZO dziękuję za odzew..

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Is w takich sytuacjach napewno nie pomoże - ruch da się jedynie mrozić a nie stabilizować. Więc po pierwsze mniejsze czasy ( do mrożenia minimum 1/500s )
    Jasna sprawa. Ja nie chcę mrozić sceny IS'em, tylko wyeliminować "trzęsące się" ręce. "Setka" czy dwie odpada, bo potem zwykle prowadzę pojazd.
    Nigdy nie miałem do czynienia z IS, dlatego pytam na forum. Nie wiem, czy przy krótkich czasach IS tez pomaga w tym zakresie, czy tylko przy długich czasach? Nie wiem jak długo trwa taka stabilizacja? Niektórzy z Was piszą, ze IS nie zdąży się ustabilizować...

Czy podczas celowania z reki na 200mm przy czasie 1/500 IS nie wyeliminuje "drżących rąk"? To działa tylko na długich czasach?
    Ostatnio edytowane przez Piotrek ; 22-12-2006 o 12:06

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Drżących rąk nie wyelimnujesz krótkim czasem - z celowaniem zawsze bedzie problem , dlatego w tym przypadku IS może okazać sie pomocny - ale do samego zatrzymania ruchu juz nie. Co do czasu potrzebnego na pełną stabilizacje to gdzieś mi się o oczy obiła 1 sekunda co chyba nie jest czasem który by cie satysfakcjonował

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów