grip delty odmawia wspolpracy (przycisk) po 14 000 klatkachw moim przypadku slysze o przypadku gdzie po 25 000 nadal dziala
grip delty odmawia wspolpracy (przycisk) po 14 000 klatkachw moim przypadku slysze o przypadku gdzie po 25 000 nadal dziala
Podróbkę (chyba właśnie delty) macałem w fotojokerze. Za te same pieniądze wolałem kupić od forumowicza używanego oryginała i nie żałuję. Nic się nie rusza i nie trzeszczy. Wystarczy monitorować dział sprzedam.
7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny
Delta to totalne badziewie - sprawdzone organoleptyczne.
Moja po wyjęciu z paczki (nówka) miała odklejoną gumę. Okazało się, że jest krzywo docięta. To jeszcze nic. Szpara między body i gripem, słabe trzymanie, tragiczny plastik potęgujący wrażenie dużych gabarytów gripa i na koniec mocowanie aku. Jakieś plastikowe wielgachne prowadnice (podejrzewam jednak, że delta właśnie z ich powodu jest jedna większa od BG E2). Działające (to ponoć nieczęste) pokrętło on off, ale sprawiające wrażenie tandety. Miałem wcześniej 20/30d z gripem oryginałem, po zakupie delty wyleczyłem się z gripa. Nie mam od 3 miesięcy i chyba nie kupię. Szkoda mi kasy na oryginała (chyba, że cena spadnie kiedyś do 250 pln, a o zamiennikach nie chcę słyszeć.
Jak ktoś nie założy oryginału Canona to dla niego zamiennik będzie wydawał się w porządku, ale jeżeli chociaż raz założy (czego doświadczyłem) na pewno nie kupi zamiennika.
Mnie się udało założyć jeden po drugim i w tym Delty pomimo bardzo mocnego przykręcenia nadal były luzy i prześwit. Przy oryginale nawet lekkie przykręcenie nie daje takich luzów.
Mój werdykt: jestem na NIE.
Cholera, ja mam oryginała i też mam mały prześwit z lewej strony, patrząc od tyłu aparatu.
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
Stabilność (prześwit nie ma znaczenia) w przypadku oryginała jest stuprocentowa. Delta delikatnie mówiąc ,,pracuje'' z body. Bałbym się, że ta ,,praca'' może się zakończyć lotem body z ciężkim szkłem...
Ja niedawno zakupiłem gripa (zamiennik)- niestetytrzeszczy, odkleja się to coś co żałośnie przypomina skórę no i...wysiadł
(
Pomimo, że ten grip jest jaki jest, to przy tak dużej sprzedaży odsetek zwrotów tak naprawdę nie jest wielki.