Pamietajcie ze do statywu przykreca sie grip.Jezeli pusci gwint czy jak wyzej ktos opisał grip sie rozpadnie to..Mysle ze jesli juz to pasek na szyi i nie na statyw..
Pamietajcie ze do statywu przykreca sie grip.Jezeli pusci gwint czy jak wyzej ktos opisał grip sie rozpadnie to..Mysle ze jesli juz to pasek na szyi i nie na statyw..
srednio jestem zadowolony, jak sie uporalem z jednym to wyszlo drugie , ech.... cos czuje ze ze kilka miechow kupie orginala niestety nie polecamty razem pojemnik z bateriami nie siedzi dobrze i czasem tam nastepuje rozlaczenie pradu
trzba podlozyc jakis mini klin przed zamknieciem pojemnika !!! czyli grip lapie luzy przy dluzszym uzywaniu
![]()
jeszcze dam mu pare miesiecy niech zarobi i won na smietnik
ja sie dziwie za tacy producenci nie wezma orginału nie rozbiora na czesci i nie zrobia porownywalnego lub nawet lepszego za duzo nizsza cene. przeca to tylko kawalek plastiku i trzy kabelki. a wyprodukowanie takiego czegos na tajwanie czy w chinach to wydaje mi sie kwestia do 5$. Niech nawet produkcja idzie w polsce ustawienie pracy i koszt materialu bedzie ~50zl i wydaje mi sie duzo zawyzony. 200% marży i mamy cene 150zl
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
?? Poważnie ? Ja nigdy nie odkręcam, bo większość czasu bym spędził na odkręcaniu i przykręcaniu gripa... Pogorszenia stabilności nie zauważyłem (chociaż jakaś tam być musi bo się trochę niekorzystnie moment bezwładności całego interesu zmienia) ale jak głowica jest porządna to nie powinno być problemu...
A ja się dziwię czemu robiąc podróbkę nie poprawili uchwytu. To co Canon wymyslił woła o pomstę do nieba, uchwyt jest niewyprofilowany, z przekroju to prawie kwadrat, jak to można trzymać w łapie? Obejrzałem kiedyś oryginał i podziękowałem.
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...