Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 114

Wątek: Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

@trampek9
    zdaje mi sie, ze aby Twoja ,,recenzja'' byla pelniejsza trzeba by bylo wspomniec jeszcze o niezawodnosci sprzetu i jego wytrzymalosci na ,,dluzsza mete'' - czyli o rzeczach, ktore wyjda po kilkumiesiecznym uzytkowaniu (moze nawet polrocznym?).

jest ktos w stanie dorzucic swoje obserwacje po dluzszym korzystaniu z zamiennika?

p.s.
    temat zamiennika interesuje mnie, bo przez chwile rozwazalem zakup gripa-podrobki, ale dawno juz z tego ,,wyroslem''
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Zastanawiam się na ile różni się zamiennik firmy HAHNEL od tej DELTY:
    http://www.allegro.pl/item160888642_...jak_bg_e2.html
    http://canon-board.info/showpost.php...89&postcount=9

Coś już napisał
    Miasto
    kraków

Domyślnie podróba gripa - wrazenia

Mam zamiennika canona BG-E3, skleconego przez deltę. Generalnie jest ok. Siedzi dobrze, okleina w porządku. jedna wada (choć może to w moim egzemplarzu) to spust pionowy. Wchodzi głębiej - na początku myślałem że nie działa. W porównaniu do spustu aparatu to dno kompletne. Trzeba mocno wcisnąc żeby strzelił fotkę. Niby to szajbka - ale przy fotach gdzie liczy sie reflex - czasem sie człek spóźni. Straśnie ten spust dziadowski i tandetny. Jak popstrykasz na gripie to w aparacie przez dwie foty nici z ustawiania - po prostu wcisksz go na maxa i zamiast pomiaru masz fote. Człowiek to takie zwierze - do wszystkiego sie przyzwyczai. ja tam kupiłem zamiennik, za to jadą do mnie piękne szkiełka ....
    Poza tym da sie przezyć - byłem z nim na bliskim wchodzie, na pustyni itp. działa. W każdym razie przy zakupie radze sprawdzić spust.

brodafidela

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

To ja tylko dodam ze oryginal tez trzeszczy i tez nie dolega idealnie do aparatu. Spodziewalem sie ze bedzie wykonany jescze lepiej. Nie ma jednak zadnego problemu zeby cos nie stykalo. Mozna tez pewine trzymac za grip w pionie a wyjmowanie baterii jest bardzo szybkie i bezproblemowe. Ogolnie calosc prezentuje sie bardzo dobrze ale biorac pod uwage cene mogloby byc jescze lepiej

Wniosek zatem jeden, chcesz byc zadowolony musisz niestety (mimo kilku minusow) kupic oryginal...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Wniosek zatem jeden, chcesz byc zadowolony musisz niestety (mimo kilku minusow) kupic oryginal...
    amen
    ja myślę podobnie, dlatego nie mam jeszcze gripa dozbieram, ale najpierw szkła
    I am FX

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Miałem okazję trzymać zamiennik BG-E2 w ręku (w Foto-Tip). Pomny opinii na forum - próbowałem odginać, skręcać i robić inne tego typy "symulacje". Grip w zasadzie nie poddawał się (niestety nie miałem przy sobie aparatu, żeby spróbować, jak to będzie wyglądało praktycznie).
    Z jednej strony czytam posty zadowolonych użytkowników (w 90% użytkownicy BG-E3) i opinie niezadowolonych użytkowników (większość użytkowników BG-E2). Mam wrażenie, że podstawowym problmem jest waga aparatu (350d i 400d są ewidentnie lżejsze od 20d i 30d). Pradopodobnie oba BG są robione z tego samego materiału i w/g tego samego wzorca wytrzymałości do puszek o różniej wadze. Pewnie stąd problemy w użytkowaniu z 20d i 30d i kłopoty z przerwami zasilania. Oczywiście mogę się mylić...
    Może jednak sa zadowoleni użytkownicy zamiennika BG-E2

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Domyślnie

uzywam zamiennika do 5d , wiem wiem trudno to zrozumiec ale moglem czekac na orginal z pol roku lub kupic do czasu zakupu orginalu zamiennik . Warcajac do tematu tak grip sie rozalaczal i wylaczal zasilanie ale poradzilem sobie z tym modyfikacja gripa (obecnie dzial bdb az zastanawiam sie czy kupowac orginal) modyfikacje polegaly na spasowaniu gripa pod puszke (pilniczek) sklejeniu wszyskich srub , przerw i luzow w konstrukcji kropelka i oklejenie tasma wkladu gripa co wchodzi zamiast baterii, gwarancja mnie nie kreci na to ale zmiany sa skuteczne i dziala to dobrze wiec polecam go zepsuc po swojemu acha zrobilem juz nim okolo 2500 zdjec w deszczu miedzyinnymi

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niedźwiedź, widzę, że wróciłeś w swoje korzenie - zero zoomow
    I am FX

Domyślnie

tak wkoncu mi sie udalo choc kreci mnie 16-35 ale spokojnie ejszcze podumam nad tym hehe . generalnie moge powiedziec ze 35 f2 jest niedoceniane a 20 takze jest niczego sobie szklem i PRACUJE Z CYFRA BDB ale to temat na inny watek masz gg to pisz do mnie

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    poradzilem sobie z tym modyfikacja gripa (obecnie dzial bdb az zastanawiam sie czy kupowac orginal) (...ciach by M@riusz...) acha zrobilem juz nim okolo 2500 zdjec w deszczu miedzyinnymi
    Czyli da się nad tym zapanowac...
    Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    modyfikacje polegaly na spasowaniu gripa pod puszke (pilniczek) sklejeniu wszyskich srub , przerw i luzow w konstrukcji kropelka i oklejenie tasma wkladu gripa co wchodzi zamiast baterii, gwarancja mnie nie kreci na to ale zmiany sa skuteczne i dziala to dobrze wiec polecam go zepsuc po swojemu
    Wynika z tego, że warto się jednak zastanowic nad zamiennikiem Delty. Możesz napisac co "potraktowałeś" pilniczkiem ?

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów