Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 114

Wątek: Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

ja mam 30D I 40D ale grip tylko jeden bge2n zalozony wlasnie na 30D, i Ci powiem ze przy zmianie chwytu wszystko trzyma się elegancko, a szparka jest, nei wiedzialem jak ją zmierzyc wiez zmierzylem na kartki, wchodzi w nią jedna kartka papieru pol lux (nie wiem ile ma 0.1mm czy 0.2) Dwie kartki juz sie nei mieszczą
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Wczoraj przyjechał do mnie Oryginalny BG-E2N.
    Mocno zmartwiło mnie to, że pomiędzy gripem a 30`tka jest 1mm szpara, ...bardziej widoczna po stronie złącz USB.
    mam orginalny bg-e2n i jest szpara - jak piszesz ;]
    ale nic nie trzeszczy, nie skrzypi, z podpietym T 70-200/2.8 (1.3 kg) ciezko sie oprzec wrazeniu solidnosci, bez wzgledu z ktorej strony sie go trzyma
    kolko nastaw dziala idealnie, przycisk migawki rowniez.
    w gruncie rzeczy nie napisze nic nowego... chcesz miec pewnosc/jakosc - kup orginal.
    chcesz kompromis - kupuj delte.
    przy okazji... nowy grip kupilem od tego uzytkownika za 480 pln z wysylka:
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=5385228
    wystarczy napisac maila zeby wystawil przedmiot.
    jeden minus takiej tranzakcji - przedmiot wysyla z usa, wiec troche sie czeka na przesylke (ja czekalem 20 dni).
    no ale 80 dych w kieszeni.
    pozatym towar dobrze zapakowany, zabezpieczony itp.
    polecam
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    przy okazji... nowy grip kupilem od tego uzytkownika za 480 pln z wysylka:
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=5385228
    wystarczy napisac maila zeby wystawil przedmiot.
    jeden minus takiej tranzakcji - przedmiot wysyla z usa, wiec troche sie czeka na przesylke (ja czekalem 20 dni).
    no ale 80 dych w kieszeni.
    pozatym towar dobrze zapakowany, zabezpieczony itp.
    polecam
    Jak dla mnie, nie jest to jakiś super rewelacyjny interes..:neutral: Dopłacił byś 40 zł (może nawet i mniej) np. u Towers'a i miał byś gripa w ciągu 2 dni. Powiem więcej, miał byś gripa na GWARANCJI, bo to co ten człowiek pisze na allegro, to niestety bzdura (gwarancja Canon'a "Worldwide" nie obowiązuje w europie, w razie czego, będziesz musiał odsyłać sprzęt do stanów, co będzie trochę drożej kosztowało niż 80zł)

IMHO jeżeli ktoś nie chce wydawać 500 stów na oryginał i boi się "jakości" delty itp., zawsze może zapolować na używkę jeszcze na gwarancji (wystarczy poprzeglądać giełdę CB)..

Pozdrawiam,
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mocno zmartwiło mnie to, że pomiędzy gripem a 30`tka jest 1mm szpara, ...bardziej widoczna po stronie złącz USB.
    Próbowałem mocniej dokręcić - ale niestety uniemożliwia to - "przekładniowy" mechanizm dokręcania grip`a.
    W 350D grip pokrętło było bezpośrednio sprzężone ze śróbą, pozatym wogóle grip z 350D był idelnie do nie Niej spasowany i nie występowały żane luzy.
    W 30D przy zmianie sposobu uchwytu da się nawet wyczuć lekkie "ruchu" uchwytu.
    Pomijając spasowania to cała "ergonomia" E2 jest gorsza, mniej okładziny, nie ma progilu przy alternatywnej migawce.
    Segmnet wyżej, a jakość gorsza??

Jestem mocno zawiedziony, niezdecydowałem się na zamiennik z racji możliwości wystąpienia w Nim właśnie takich niespodzianek.
    A Tu proszę Oryginał i...
    Grip kupiony w Foto-Net`cie więc nie mowy o jakiejkolwiek manipulacji...
    Zresztą widać, że "plastik" Canonierski.
    Pozostaje złe spasowanie fabryczne...?
    Czy ktoś z takim czymś się spotkał??
    Podlega to gwarancji?

w 5d z BG-E4 jest jeszcze gorzej :P
    I am FX

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    w 5d z BG-E4 jest jeszcze gorzej :P
    no to ładnie, Tym "wyżej" Tym gorzej:-|

Domyślnie

Eee tam, nie znacie się, ta szczelina to do ustawiania horyzontu jest
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Mi ta "szparka" absolutnie nie przeszkadza :smile::wink:
    Zdenerwowało mnie to, że Grip nie "siedzi" idealnie i lekko się rusza/ skrzypi.
    Wygląda to tak jakby ten mały metalowy bolec po lewej co wchodzi do body był ciut za długi? i przez to śróba nie dosciąga prawidłowo...
    Nic wysłałem mail`a z zapytaniem, co robić/ jak robić i kiedy robić

bkniaz
    Guest

Domyślnie

Zamiennik Delty od czasu do czasu zawiesza mojego Eosa 40D. Po wyłączeniu gripa aparat pracuje ok. Przez 7 m-cy zdarzyło mi się to 3-4 razy. To samo miałem z Eosem 400D i zamiennikiem oryginalnego Gripa (też Delta).

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Próbowałem mocniej dokręcić - ale niestety uniemożliwia to - "przekładniowy" mechanizm dokręcania grip`a.
    W 350D grip pokrętło było bezpośrednio sprzężone ze śróbą, pozatym wogóle grip z 350D był idelnie do nie Niej spasowany i nie występowały żane luzy.
    W 30D przy zmianie sposobu uchwytu da się nawet wyczuć lekkie "ruchu" uchwytu.
    Pomijając spasowania to cała "ergonomia" E2 jest gorsza, mniej okładziny, nie ma progilu przy alternatywnej migawce.
    Segmnet wyżej, a jakość gorsza??

Jestem mocno zawiedziony, niezdecydowałem się na zamiennik z racji możliwości wystąpienia w Nim właśnie takich niespodzianek.
    A Tu proszę Oryginał i...
    Grip kupiony w Foto-Net`cie więc nie mowy o jakiejkolwiek manipulacji...
    Zresztą widać, że "plastik" Canonierski.
    Pozostaje złe spasowanie fabryczne...?
    Czy ktoś z takim czymś się spotkał??
    Podlega to gwarancji?
    Też jestem zdania że BG-E3 było do 400D dopasowany idealnie, a BG-E2n do 40D jest dopasowany kiepsko. Pierwsze co mi się w oczy rzuciło to prześwit pomiędzy gripem a korpusem. Niby wszystko działa, ale elegancji brakuje. Za te pieniądze powinno być znacznie lepiej.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Ok.Skoro ponarzekaliśmy na temat zamiennika Delty to może pytanie o zamiennik innej firmy Jenis. Podaję linka http://www.e-cyfrowe.pl/jenis-batter...0d-p-9480.html
    Czy ktoś już go testował i może podzielić się wrażeniami? Zwłaszcza zależy mi na opinii tych,którzy używają go z 30D lub 40D.
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów