Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Wątek: Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panuna Zobacz posta
    przeciez trzymajac aparat za gripa'a mozna sobie niechcacy powciskac iles tam guziczkow na raz (nie mam pojecia czym one staruja - jesli kalendarzem to pol biedy ;-) ).. IMHO ich umiejscowienie jest co najmniej malo praktyczne ??:

Początki nałogu

Domyślnie

po co w aparacie kalendarz stoper i zegarek?

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    przeciez trzymajac aparat za gripa'a mozna sobie niechcacy powciskac iles tam guziczkow na raz (nie mam pojecia czym one staruja - jesli kalendarzem to pol biedy ;-) ).. IMHO ich umiejscowienie jest co najmniej malo praktyczne ??:
    Przecież grip ma wyłacznik funkcji. To ON/OFF na gripie nie dotyczy aparatu a właśnie przycisków i kółek gripa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Przecież grip ma wyłacznik funkcji. To ON/OFF na gripie nie dotyczy aparatu a właśnie przycisków i kółek gripa.
    i tym samym wylanczasz sobie fel , sterownik punktow af, pokretlo ustawien czasu/przyslony i spust migawki - myslac w ten sposob - po co w ogole grip ;-)

chodzi o to by przyciski byly aktywne i jednoczesnie by nie naciskac ich przypadkiem reka.. a ich tam jest tak duzo, ze to wlasciwie niewykonalne

Zablokowany

Domyślnie

Jeszcze prysznic by sie przydał, no i może suszarka...

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    i tym samym wylanczasz sobie fel , sterownik punktow af, pokretlo ustawien czasu/przyslony i spust migawki - myslac w ten sposob - po co w ogole grip ;-)

chodzi o to by przyciski byly aktywne i jednoczesnie by nie naciskac ich przypadkiem reka.. a ich tam jest tak duzo, ze to wlasciwie niewykonalne
    Zatem nie pozostaje nic innego jak zmienić nawyk złego trzymania gripa. Albo kupić inny grip (Delty lub oryginalny) który ma z tyłu tylko trzy przyciski (te niezbędne) i nie da się niechcący ich wcisnąć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Zatem nie pozostaje nic innego jak zmienić nawyk złego trzymania gripa.
    nawyki nawykami ale tu jakby czlowiek nie probowal - nie da sie czegos nie nacisnac inaczej niz nie dotykajac reka tej strony na ktorej sa przyciski.. a wtedy grip przestaje byc gripem a zaczyna byc nieporeczna zabawka z kalendarzem..

Albo kupić inny grip (Delty lub oryginalny) który ma z tyłu tylko trzy przyciski (te niezbędne)
    ja tak wlasnie zrobilem - w 350d mialem oryginalnego gripa i teraz w 40'tce tez.. na pewno to wiekszy wydatek caly czas uwazam, ze to rzecz na ktorej nie warto oszczedzac..

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jeszcze prysznic by sie przydał, no i może suszarka...
    mam go więc mogę uzupełnić odpowiedź. Jeden z guziczków do zegara pozwala co kwadrans odpalać kukułkę
    Zacny gadżet pomagający rozładować atmosferę drętwych przyjęć

... a tak poza tym, nie miałem oryginała, więc ciężko przyrównywać.
    Jak pisałem powyżej jest to bajer, z którego nie korzystam. Mnogość przycisków nie sprawia problemów ponieważ są do funkcji dodatkowych, należy je dłużej przytrzymać i nie wystają centymetr ponad obudowę, aby łamać paznokcie
    Bajer jest o tyle skuteczny, że w mojej opinii w stosunku do poprzedniego modelu, mocno usztywnił konstrukcję.
    Ostatnio edytowane przez panuna ; 15-03-2008 o 16:30
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Bywalec
    Miasto
    Kielce
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Wczoraj przyjechał do mnie Oryginalny BG-E2N.
    Mocno zmartwiło mnie to, że pomiędzy gripem a 30`tka jest 1mm szpara, ...bardziej widoczna po stronie złącz USB.
    Próbowałem mocniej dokręcić - ale niestety uniemożliwia to - "przekładniowy" mechanizm dokręcania grip`a.
    W 350D grip pokrętło było bezpośrednio sprzężone ze śróbą, pozatym wogóle grip z 350D był idelnie do nie Niej spasowany i nie występowały żane luzy.
    W 30D przy zmianie sposobu uchwytu da się nawet wyczuć lekkie "ruchu" uchwytu.
    Pomijając spasowania to cała "ergonomia" E2 jest gorsza, mniej okładziny, nie ma progilu przy alternatywnej migawce.
    Segmnet wyżej, a jakość gorsza??

Jestem mocno zawiedziony, niezdecydowałem się na zamiennik z racji możliwości wystąpienia w Nim właśnie takich niespodzianek.
    A Tu proszę Oryginał i...
    Grip kupiony w Foto-Net`cie więc nie mowy o jakiejkolwiek manipulacji...
    Zresztą widać, że "plastik" Canonierski.
    Pozostaje złe spasowanie fabryczne...?
    Czy ktoś z takim czymś się spotkał??
    Podlega to gwarancji?
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 30-07-2008 o 08:57

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów