Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A ja tam pamietam zeby odkrecic grip przed przykreceniem puszki do statywu . Ot zwykla kwestia stabilnosci.
    ?? Poważnie ? Ja nigdy nie odkręcam, bo większość czasu bym spędził na odkręcaniu i przykręcaniu gripa... Pogorszenia stabilności nie zauważyłem (chociaż jakaś tam być musi bo się trochę niekorzystnie moment bezwładności całego interesu zmienia) ale jak głowica jest porządna to nie powinno być problemu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja się dziwię czemu robiąc podróbkę nie poprawili uchwytu. To co Canon wymyslił woła o pomstę do nieba, uchwyt jest niewyprofilowany, z przekroju to prawie kwadrat, jak to można trzymać w łapie? Obejrzałem kiedyś oryginał i podziękowałem.

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A ja się dziwię czemu robiąc podróbkę nie poprawili uchwytu. To co Canon wymyslił woła o pomstę do nieba, uchwyt jest niewyprofilowany, z przekroju to prawie kwadrat, jak to można trzymać w łapie? Obejrzałem kiedyś oryginał i podziękowałem.
    Obejrzałeś czy trzymałeś?
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Obejrzałeś czy trzymałeś?
    Oglądałem i macałem oczywiście.

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A ja się dziwię czemu robiąc podróbkę nie poprawili uchwytu.
    I nie tylko uchwytu. Dlatego pytam - bo ostatnio macając Deltę E-2 miałem całkiem pozytywne odczucia. Podobno Delta zauważyła błędy i je poprawia. Stąd moje pytanie - szczególnie do niedawnych nabywców Delty BG-E2...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz Zobacz posta
    I nie tylko uchwytu. Dlatego pytam - bo ostatnio macając Deltę E-2 miałem całkiem pozytywne odczucia. Podobno Delta zauważyła błędy i je poprawia.
    Podróbkę też macałem. Koszmar. Tak samo niewygodna a oprócz tego po dokręceniu aparatu jest szpara. W życiu bym się nieodważył postawić pionowo aparatu na statywie i zostawić z czymś ciężkości choćby 70-200/4L.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ?? Poważnie ? Ja nigdy nie odkręcam, bo większość czasu bym spędził na odkręcaniu i przykręcaniu gripa... Pogorszenia stabilności nie zauważyłem (chociaż jakaś tam być musi bo się trochę niekorzystnie moment bezwładności całego interesu zmienia) ale jak głowica jest porządna to nie powinno być problemu...
    Zalezy jeszcze od szkiel. Mi juz przy 17-40 letko sie wydaje za bardzo wyrywac do przodu.
    Jak zamierzam czesto uzywac statywu to gripa po prostu nie przykrecam (np plener nocny) tylko szybkozlaczke.

Uprawnienia umieszczania postów