Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 114

Wątek: Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Uzależniony

Domyślnie

ja uważam ze gripy do canonów sa drogie za drogie. jak ktoś może ściągnąć z usa to polecam bo za 110$ kupi oryginał na ebay. Ja sam mam zamiar tak sobie go załatwić. co do gripa firmy hahnel to uważam że jest to solidna firma a przynajmniej aku robi dobre, a nawet wyśmienite
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

grip delty odmawia wspolpracy (przycisk) po 14 000 klatkach w moim przypadku slysze o przypadku gdzie po 25 000 nadal dziala

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Podróbkę (chyba właśnie delty) macałem w fotojokerze. Za te same pieniądze wolałem kupić od forumowicza używanego oryginała i nie żałuję. Nic się nie rusza i nie trzeszczy. Wystarczy monitorować dział sprzedam.
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Zablokowany

Domyślnie

Delta to totalne badziewie - sprawdzone organoleptyczne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Delta to totalne badziewie - sprawdzone organoleptyczne.
    Fakt :-(
    Starszy model do 350D był całkiem niezły, ale te są faktycznie średnio wykonane.

Zablokowany

Domyślnie

Moja po wyjęciu z paczki (nówka) miała odklejoną gumę. Okazało się, że jest krzywo docięta. To jeszcze nic. Szpara między body i gripem, słabe trzymanie, tragiczny plastik potęgujący wrażenie dużych gabarytów gripa i na koniec mocowanie aku. Jakieś plastikowe wielgachne prowadnice (podejrzewam jednak, że delta właśnie z ich powodu jest jedna większa od BG E2). Działające (to ponoć nieczęste) pokrętło on off, ale sprawiające wrażenie tandety. Miałem wcześniej 20/30d z gripem oryginałem, po zakupie delty wyleczyłem się z gripa. Nie mam od 3 miesięcy i chyba nie kupię. Szkoda mi kasy na oryginała (chyba, że cena spadnie kiedyś do 250 pln, a o zamiennikach nie chcę słyszeć.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak ktoś nie założy oryginału Canona to dla niego zamiennik będzie wydawał się w porządku, ale jeżeli chociaż raz założy (czego doświadczyłem) na pewno nie kupi zamiennika.
    Mnie się udało założyć jeden po drugim i w tym Delty pomimo bardzo mocnego przykręcenia nadal były luzy i prześwit. Przy oryginale nawet lekkie przykręcenie nie daje takich luzów.
    Mój werdykt: jestem na NIE.

Uzależniony

Domyślnie

Cholera, ja mam oryginała i też mam mały prześwit z lewej strony, patrząc od tyłu aparatu.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Zablokowany

Domyślnie

Stabilność (prześwit nie ma znaczenia) w przypadku oryginała jest stuprocentowa. Delta delikatnie mówiąc ,,pracuje'' z body. Bałbym się, że ta ,,praca'' może się zakończyć lotem body z ciężkim szkłem...

fotodeo
    Guest

Domyślnie

Ja niedawno zakupiłem gripa (zamiennik)- niestety trzeszczy, odkleja się to coś co żałośnie przypomina skórę no i...wysiadł(

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów