Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Wątek: Zamiennik BG-E2 Delta - moje wrażenia

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A ja mam wrażenie że najlepszy grip jest do 350 .... ten od 30 jest za szeroki ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Obejrzałeś czy trzymałeś?
    Oglądałem i macałem oczywiście.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ?? Poważnie ? Ja nigdy nie odkręcam, bo większość czasu bym spędził na odkręcaniu i przykręcaniu gripa... Pogorszenia stabilności nie zauważyłem (chociaż jakaś tam być musi bo się trochę niekorzystnie moment bezwładności całego interesu zmienia) ale jak głowica jest porządna to nie powinno być problemu...
    Zalezy jeszcze od szkiel. Mi juz przy 17-40 letko sie wydaje za bardzo wyrywac do przodu.
    Jak zamierzam czesto uzywac statywu to gripa po prostu nie przykrecam (np plener nocny) tylko szybkozlaczke.

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A ja się dziwię czemu robiąc podróbkę nie poprawili uchwytu.
    I nie tylko uchwytu. Dlatego pytam - bo ostatnio macając Deltę E-2 miałem całkiem pozytywne odczucia. Podobno Delta zauważyła błędy i je poprawia. Stąd moje pytanie - szczególnie do niedawnych nabywców Delty BG-E2...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz Zobacz posta
    I nie tylko uchwytu. Dlatego pytam - bo ostatnio macając Deltę E-2 miałem całkiem pozytywne odczucia. Podobno Delta zauważyła błędy i je poprawia.
    Podróbkę też macałem. Koszmar. Tak samo niewygodna a oprócz tego po dokręceniu aparatu jest szpara. W życiu bym się nieodważył postawić pionowo aparatu na statywie i zostawić z czymś ciężkości choćby 70-200/4L.

Zablokowany

Domyślnie

To nie delta, więc zapytuję - ktoś ma lub macał?
    http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.

maijn
    Guest

Domyślnie

używałem delty do 350tki byłem z niej bardzo ale to bardzo zadowolony

Zablokowany

Domyślnie

Sęk w tym, że gripy do 350 i 20/30 są różnej wielkości, co ma ponoć wpływ na ich ,,zachowanie'' pod body. Czy ktoś z userów delty lub tego gripa, do którego link wkleiłem może podzielić się refleksją?

Domyślnie

hmm Delta zrobila juz 11000 zdjec i nadal zyje, wyeliminowałem wszystkie problemy i juz mam spokoj z nim , czekam az sie zepsuje cos

Zablokowany

Domyślnie

Niedźwiedź, ty to prawie nowego gripa z tej Delty zmajstrowałeś
    Powinni się dowiedzieć jakiego racjonalizatora mają pod bokiem i wypłacić ładne honorarium za wskazówki. Nadal mam kurde dylemat, czy 300 za zmiennik, czy prawie 500 za oryginała, różnica duża....Ale ewentualna odsprzedaż zamiennika to raczej ciężka sprawa. Z oryginałem łatwiej. Tylko z drugiej strony po diabła sprzedawać gripa? Już raz tak zrobiłem, bo kasy potrzebowałem na szkło i wiem, że jak teraz kupię to tylko razem z body pójdzie na sprzedaż.

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów