one shot - czyli wlasnie bez sledzenia, zlapanie ostrosci i pstryk
AI - aparat jest w trybie OS i sam decyduje czy przejsc na SE na podstawie tego co sie dzieje w kadrze
one shot - czyli wlasnie bez sledzenia, zlapanie ostrosci i pstryk
AI - aparat jest w trybie OS i sam decyduje czy przejsc na SE na podstawie tego co sie dzieje w kadrze
Canon 30D
dzięki serdeczne za wyjaśnienie
myślałem że któryś z nich to jest pierwszeństwo pierwszego kadru
bo czsami brakuje takiej opcji - wiem że można po ustawieniu parametrówz zdjęcia (ostrość i td) zmienić kadr - ale własnie czsami nie ma czasu na zmianę kadru
niewiem czy któreś z firmwerów daje taką możliwośc ???
Działa ci servo ??
EOS 30D / kit / Tokina 28-70 2.8 AT-X Pro SV / SIGMA 70-300 APO DG / CANON 50mm 1.8 / SPEEDLITE 430EX / EOS 500N / ZENIT
znaczy SE ??
to tak chyba - bo ustawione jest na program i po zmianie AF SE śldzi ostrośc w centrum kadru
nie sprawdzałem opcji AI bo za bardzo nie wiedziałem czego mam po niej oczekiwać
a teraz nie mam przy sobie aparatu :-((
tylko że z firmwerem miałem przejścia bo najpierw zainstalowałem tą najnowsza wersję .. 32 ale nie było polskiego menu (a chciałem zobaczyc jak to wygląda) więc zainstalowałem wersje PL - niewiem czy ma to jakieś znaczenie
Wiem że śledzenie ci działa, ale czy podczas śledzenia możesz cyknąć fotkę ?
EOS 30D / kit / Tokina 28-70 2.8 AT-X Pro SV / SIGMA 70-300 APO DG / CANON 50mm 1.8 / SPEEDLITE 430EX / EOS 500N / ZENIT
mozna, ale tylko "sposobem"
- przelaczyc podczas sledzenia obiektyw w tryb manualnego ostrzenia
- nacisnac przycisk strzalki (mam u siebie wersje bez pl wiec musisz wyczytac w manualu ktora strzalke bo jesli dobrze pamietam w roznych wersjach bylo to pozamieniane)
Ostatnio edytowane przez TommyTheCat ; 05-09-2005 o 14:54
Canon 30D
a gdzie ten NASZ FORUMOWY DOWNLOAD się znajduje?Zamieszczone przez Vitez
dzięki, jak zawsze kompetentny i uczynny.
;-)
to ja jeszcze spytam - skąd (w razie "W") można zdobyć oryginalny firmware do "trzysety"? na stronie Canona szukałem, ale nie znalazłem...