a przewidywany termin powrotu?Zamieszczone przez Pszczola
![]()
a przewidywany termin powrotu?Zamieszczone przez Pszczola
![]()
To wie tylko Hazan
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Witam!
Jak widać to mój pierwszy post i 300D mam od barzo niedawna. Wgrałem wasię z pl i nie mogę znaleźć instrukcji jak uzyskać następujące efekty:
- wstępne podnoszenie lustra
-regulacja błysku lampy
- lewym przyiskiem(obok set) i kółęczkiem wybieram tryby autofokusa...ale nie jestem pewny znaczenia skrutów:
AF 05 - czy to pięć pół brane do AF z centrum kadru?
AF A1 - tzw punktowy 1 pkt z centrum?>
AF SE - serwo czyli sledzenie - tego akurat jestem pewien
przyciskiem Jump pojawia mi się FEC 1 - i kółkiem coś reguluję - może to jest reg błysku??
proszę o wyrozumiałość i pozdrawiam!
regulacja lampy= FEC
OS = one shot, blokada ostrosci
SE = serwo, sledzenie
AI= inteligentne serwo lub OS
podnoszenie lustra wlacza sie w custom functions. dziala tylko w trybie single shot
mam proźbę, jakby ktoś posiadający ten polskojęzyczny firmware mógł mi go wysłać na mail marcinr@beep.pl to byłbym bardzo zobowiązany. download na forum nie działa, a ja oddałem właśnie żonie moje stare 300D i chciałbym jej trochę*ułatwić poruszanie się po menu aparatu.
z góry dzięki.
Ostatnio edytowane przez bebop ; 03-05-2005 o 19:51
Posiadam coś takiegom i właśnie Ci wysyłamZamieszczone przez bebop
Pozdro wladbur
Właśnie przeżyłem 2 godziny w stresie...
Wgrałem sobie wasię jakieś 2 tyg temu, wszystko było OK do dzisiaj. Przestał działac AF na obu obiektywach. Działało tylko manualne ostrzenie. Podmuchałem resetowałem i nic. Wgrałem oryginalny firmware - od razu pomogło.
Spotkał sie ktos z takim przypadkiem ? Czytałem o zawieszaniu się, ale o niedziałającym auto-focusie ?
EOS 7D | BG-E7 | 17-40 f4 L | 70-200 f2.8 L | 10-22 f3.5-4.5 | 580EX II | Manfrotto X55 PRO+804RC2 | Hand Strap E1 | Lowepro Vertex 200
no to dałem ciała maksymalnie: własny adres pocztowy pomyliłem :-(((((Zamieszczone przez wladbur
powinno być
marcinr@beep.pl
A gdzie ten download, bo chyba już żle widzę o tej godzinie
A może po wgraniu polskigo menu jeszcze zmienić napis z Canon na Armata, żeby już wszystko było po polsku![]()