Nie wiem, trzeba bedzie sprobowac.
Nie wiem, trzeba bedzie sprobowac.
a rozpakowałeś plik?Zamieszczone przez Michal-Czuba
w w ogóle to jestem tu nowy i witam
Tak, wgrywałem tak jak i 2 razy wcześniejZamieszczone przez marekb
Ale nic to, po sformatowaniu karty, ponownym wgraniu softu na kartę i wsadzeniu karty do aparatu - trabant wyczuł co się święci i ładnie przeprowadził aktualizację
A czemu za pierwszym razem nie chciał - nie mam pojęcia
![]()
Proszę nie pisać do mnie PM w sprawie softu do 300D - nie posiadam tego modelu od dość długiego czasu, a co za tym idzie softu również.
Witam Wszystkich,
jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Wątek przeczytałem dokładnie i nie znalazłem odpowiedzi ( chyba , że gdzieś przegapiłem :-( ) na moje wątpliwości.
Po pierwsze czy są różne wersje Wasia PL ?
Pytam dlatego, bo po pobraniu z linku który podajecie i załadowaniu go do aparatu język PL faktycznie działaale zniknęły mi funkcje które posiadałem po wgraniu UnDutchables 0.2.3 :-( Dokładnie chodzi mi o całe dodatkowe menu w trybach tematycznych. Wcześniej miałem odblokowaną możliwość robienia w RAW we wszystkich programach aparatu, także balans bieli itp.
Teraz opcje te zniknęły. Pozostały tylko w trybach manualnych.
Czy popełniłem gdzieś błąd ??
Zaznaczam, że próbowałem kilku metod wgrania PL softu ( na orginalny soft i na soft UnDutchables 0.2.3 ) ale to nie pomaga.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Z mojego doświadczenia, wynika że błędy się zdażają i nigdy nie ma pewności co do prawidłowego wgrywania oprogramowania.
Za każdym razem wgrywamy oryginalne oprogramowanie, nigdy jedno po drugim, czyli jeśli mieliśmy oryginał to w zależności co chcemy wgrywamy wersję polską lub UnDutchables 0.2.3. Jeśli z jakowyś względów coś nam nie wypaliło to wgrywamy znowu wersję oryginalną (dodatkowo ustawiam język niemiecki) i po tym zabiegu znowu wgrywamy oprogramowanie polskie lub UnDutchables 0.2.3. Do skutku. Też miałem problem że to mi znikały rawy w tematach lub inna cholera. Osobiście mam wgrany UnDutchables 0.2.3 bo po polsku wydawało mi się mało "światowo". Spokojnie i bez nerwów a będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez ksp01marek ; 02-08-2006 o 09:45
Prawdę mówiąc po kilku dniach korzystania z nowego softu w wersji angielskiej praktycznie wiem już co i jak. Mam tylko jeszcze jedno pytanko. O co chodzi z zapisywaniem zdjęć RAW+JPEG. Z tego co rozumiem to aparat powinien jednocześnie to samo zdjęcie zapisać i w formacie RAW i JPEG ( możliwe , że się mylę ). Ja u siebie po włączeniu tej opcji nie stwierdziłem czegoś takiego. Powiedzcie mi proszę gdzie popełniam błąd i jeżeli źle rozumiem tą funkcję to proszę o wyprowadzenie mnie z będu i ewentualne wskazówki co i jak ustawić.
Pozdrawiam
no dobra.300D po POLSKU, a kiedy 350D ? a moze juz jest :>
Witam
Proszę z góry o wyrozumiałość.Jestem nowy więc witam.Mam problemchcę mieć polskie menu wszedłem w te linki ale jest napisane NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ STRONY.
Prosiłbym o wysłanie softu pl i manuala na adres porto@internet.pl
Dziękuję
Kizior :razz:
Dzięki już mam wszystko ok smiga.
Dzięki VomitroN.
Jak by ktoś chciał tego sofciaka to ja mam go.
Ostatnio edytowane przez kizior ; 24-02-2007 o 09:49