No mówię ża mam i mi działa. Tylko pytanie czy je teraz znajdę u siebie na kompie. :-( tylko angielskie ale jakoś wolę oryginalne a o polskie w sumie z ciekawochy pytam.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
No mówię ża mam i mi działa. Tylko pytanie czy je teraz znajdę u siebie na kompie. :-( tylko angielskie ale jakoś wolę oryginalne a o polskie w sumie z ciekawochy pytam.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Chyba że podpowie mi ktoś jak zrobić backup softu w aparacie (o ile się da) to wtedy wystawię gdzieś. No i u mnie na 100% działa bo na 70-200 robiłem mewę jak leciała i cały czas bzykało a na końcu zrobiłem klap i wyszła na wyświetlaczu![]()
Artur, chcesz powiedziec, ze dziala Ci servo w 300D? ale dziala tak na 100%?Zamieszczone przez Artur Lewandowski
tzn. AF sledzi ...sledzi ...Ty naciskasz spust migawki i pstryk?
bez zadnych kombinacji z podwojnym wciskaniem spustu i bez innych sztuczek? Chce to miec!![]()
Zamieszczone przez Artur Lewandowski
Jak sledziles mewe to ci sie AI Focus AF po prostu raczej przelaczyl sam na servo.
No śledzi ...śledzi .. i pstryk. Kurcze w poprzednim śledził ale nie chciał zrobić pstryk. Teraz normalnie śledzę i śledzę i potem pstryk. Co do podwójnego jakiegoś wciskania ??? Że co masz na myśli ?? Że śledzę ... śledzę ... a potem puszczam guzik i wciskam ponownie i pstryk??Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Ja pierniczę jak ktoś to przeczyta to pomyśli że mnie pop...ło.![]()
I już sie wyjaśnił. Vitez słusznego masz. Ale nie samo tylko jak przełączyłem na AIa już myślałem przeoczyłem coś. No tak ale działa to nieprawdopodobnie podobnie jak SE. Looknąłem do opisu tego softu bo znalazłem go na dysku. Jest tak jak:
New in this release:
- ISO 3200
- Mirror Lock up
- Selectable pause for mirror lock up see C.Fn. 17
Changes:
- FEC is moved to JUMP button
- 'Left' button selects the autofocus mode:
AF OS - ONEShot
AF SE - AIservo (dosn't work right now)
AF AI - AIfocusAF
- the default button in delete prompt was changed from 'Cancel' to 'OK'. So, be aware.
Now if you want to delete an image, press DEL button and then SET one. To Cancel press any other key.
Czyli wszystko jasne. To AIfocusAF się podobnie zachowuje.
buuuu
Czyli falszywy alarmZamieszczone przez Artur Lewandowski
buuuu ...a juz mialem nadzieje
![]()
No dobra ale podtrzymam temat. Bo gdzieś wyczytałem że w jakimś sofcie jest możliwość do trybu sportowego wybrania RAW'a zamiast JPG'a. Ma to ktoś ??Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Bylo o tym w TYM watku. Osobiscie nie testowalem tego softu.Zamieszczone przez Artur Lewandowski