Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Aku do lampy 430EX

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Aku do lampy 430EX

Witam kupilem w/w lampe, narazie zaaplikowalem jej aku z latarki , sa to GP 2700 nie wiem na ile one starcza blyskow, zastanawiam sie nad kupnem innych aku do lampy, moze mniejszej pojemnisci zeby sie szybciej ladowaly, bo te 2700 4 sztuki laduja sie ok 5 godzin, jaka jest zaleznosc miedzy iloscia blyskow a pojemnoscia aku? chcialbym zeby komplet naladowany starczyl na jakies 200-300 blyskow, wiecej mi nie trzeba za jednym ladowaniem, polecicie jakies mniejsze do tej lampy?
    Pozdraiwam

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Im większa pojemność tym więcej błysków, te na 200-300 błysków powinny starczyć (zależy oczywiście jakich błysków).. Szybkość ładowania zależy też od ładowarki, Kupując drugi komplet nie kupuj o mniejszej pojemności - lepiej mieć 2 o tej samej pojemności -2700 to sporo, lepiej mieć 2 komplety - jak robisz na jednym to drugi się ładuje - to najlepsza metoda jak masz gdzie się wpiąć poza domem, a jak ładujesz w domu to co ci zależy czy ładują się 3 czy 5 godzin na komplet..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

GP 2700 mają 2600 pojemności i jest to jasno napisane na akumulatorkach oraz na stronie http://www.gpbattery.pl/gp.php?section=produkty&sub=35 .
    W ostatnim czasie testowałem różne aku i pod względem powtarzalności pomiędzy poszczególnymi ogniwami oraz zadeklarowaną przez producenta pojemnością . Najkorzystniej wypadły ENERGIZER 2500 ( rzeczywista pojemnosc od 2450 do 2550 - pomiar 4 szt ) . Podobną powtarzalnosc pojemności wykazały DURACELL ( jednak pojemności były niższe od zadeklarowanych ) . Na 10 ogniw GP 2 uszkodzone , 4 szt duża niższa pojemnosc od zadeklarowanej .

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja też mam energizery 2500 - i są bardzo ok,
    Tomaszu - z jakiej ładowarki korzystasz - masz coś ze sprawdzaniem pojemności?

Pozdr
    Artur

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Ładowarka to Technoline BC 700 . Historia zakupu TUTAJ.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Ładowarka to Technoline BC 700 . Historia zakupu TUTAJ.
    Dzieki za info, zgaduję że jesteś z niej raczej zadowolony ;-)

Pozdrawiam
    Artur

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Dzieki za info, zgaduję że jesteś z niej raczej zadowolony ;-)

Pozdrawiam
    Artur
    Jestem zadowolony Dzięki ładowarce wiem chociaż dlaczego bardzo szybko wyczerpywał mi się prąd w gripie zasilanym AA , oraz które aku wywalić ,a które reanimować

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ja też mam energizery 2500 - i są bardzo ok,
    Tomaszu - z jakiej ładowarki korzystasz - masz coś ze sprawdzaniem pojemności?

Pozdr
    Artur
    Ja też mam te energizery i są o.k., choć przy sobie noszę zawsze 4kpl. tych akumulatorów. Zazwyczaj na imprezach typu wesela itp. zużywałem 2-3kpl. przy ok. 1000 zdjęć.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja to samo ... energizery i jestem bardzo zadowolony. Pracuja swietnie nawet w duzych mrozach.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Potwierdzam dobrą opinię na temat ładowarki BC700, natomiast ostrożnie z generalizowaniem na temat Energizera. Oni sami nie produkują ogniw NiMH. "Energizer" to tylko napis na pudełku. A do środka pakują różne rzeczy. Na pewno korzystają z ogniw Sanyo (skąd inąd bardzo dobry producent) - można poznać po wybitym napisie "HR" na dnie ogniwa, oraz jakiś cińskich. Sam widziałem obydwa te rodzaje na jednej półce w MM. Te z Sanyo miały napis na blistrze "made in Japan", inne - "made in China".

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów