Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 133

Wątek: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Odświeżyłem wczoraj wątek pytająć o użytkownika allegro sangel_2010
    Koledzy powyżej obudzili się i odpowiedzieli na pytanie sprzed kilku miesięcy. Ponawiam więc zapytanie o sangel_2010 - czy ktoś współpracował? Bo ma w sprzedaży np. nowy L24-70 za 3799 lub 5d mkII za 6899. To bodaj najlepsze ceny za nowy sprzęt, więc jeżeli ktoś może się wypowiedzieć bo zna sprzedającego (miał z nim kontakt, kupił coś) będę wdzięczny!
    Pytałem wielu kolegów z branży - nikt nie zna. Wiele cen sporo poniżej obecnych cen zakupu. Zastanawiające. Człowiek nieznany, od paru miesięcy wystawiający sprzęt o kilkaset zł taniej niż inni sprzedawcy... skąd ja to znam

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Teoretycznie możliwy jest odbiór osobisty i płatność przy odbiorze. Tego bym się trzymał

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

rozmawiałem z gościem telefonicznie i zapewnił że w kazdej chwili jest w stanie wysłac (bo nie wybiera sie w moje okolice) szkło za pobraniem z opcja sprawdzenia przed zapłata, faktury nie wystawia tylko dowód zakupu z niemiec, tak na szybko to wyglada OK.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Teoretycznie możliwy jest odbiór osobisty i płatność przy odbiorze. Tego bym się trzymał
    Niby tak co by daleko pamięcią nie sięgać - z montechristo, którego tak tu wielu wynosiło nad ołtarze było podobnie. 100% pewniak. O "RossiElectro" przed którym też na forum nikona ostrzegałem (jak zawsze bezskutecznie - teraz płacz i zgrzytanie zębów) wręcz identycznie.
    Wiadomo, że nigdy nie ma się pewności co do wiarygodności danego sprzedawcy, jednak do tej pory się nie pomyliłem sugerując forumowiczom sporą dozę ostrożności. Tu podobnie - daję tylko do przemyślenia pewne widoczne fakty.
    Ale jak zawsze - nie mnie to oceniać z wiadomych powodów zatem eot

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Masz oczywiście rację. Ja również byłbym ostrożny. Ale jak ktoś ma blisko do Torunia to zawsze może odbierać osobiście.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jesli sprzedawca dotrzyma deklarowanych form odbioru i platnosci - cytat z opisu aukcji: "ODBIÓR OSOBISTY LUB WYSYŁKA(PŁATNE PRZY ODBIORZE PO SPRAWDZENIU ZAWARTOŚCI PACZKI)" , to ryzyko zwiazane z zakupem tego obiektywu nie jest chyba jakies szczegolnie duze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gość ma sprzet taniej niż inni bo nie wystawia rachunków, tylko jako pośrednik sprzedaje na rachunek z niemieckiego serwisu. Nie placi podatków ani prowizji, ot cała sprawa.
    Serwis CSI zasadniczo powinien honorować eurogwarancję z rachunkiem z Unii, więc zakup w miare bezpieczny jesli dowóz sprzętu do klienta lub odbiór osobisty.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 09-11-2011 o 17:08
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Gość ma sprzet taniej niż inni bo nie wystawia rachunków, tylko jako pośrednik sprzedaje na rachunek z niemieckiego serwisu.
    Nie rozumiem? Co ma serwis do ceny sprzętu? Chyba, że pisząc serwis masz na myśli hurtową dystrybucję?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nie rozumiem? Co ma serwis do ceny sprzętu? Chyba, że pisząc serwis masz na myśli hurtową dystrybucję?
    Ja swoją nową 5DII zakupiłem bezpośrednio w dużym niemieckim serwisie Canona. Zajmują sie również dystrybucją sprzętu i dają rachunek oraz 2-letnią gwarancję
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kujawy

Domyślnie

Ja kupowałem u Pana Romana (Sangel_2010), Canona 5D Mark II jakieś 1,5 miesiąca temu za 7000zł.
    Nie mam żadnych zastrzeżeń do towaru. Przynajmniej na razie
    Ostatnio edytowane przez andrev17 ; 18-11-2011 o 12:42
    2x6D + 24LII + 50 1.4 + 85LII + 430 EXII +580EXII

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów