Kupowałem kilkukrotnie u "Kristopheros-a". Odbiór osobisty w Poznaniu. Sprzedawca jest bardzo rzetelny. Towar sprowadza z renomowanego sklepu z Niemiec. Kupowałem u niego między innymi 85L, 70-200 i 5D mkIII. Za każdym razem towar nie używany, oryginalnie zapakowany, wszystko pięknie i bez problemu. Jedynie co może komuś przeszkadzać to to, że dostajesz rachunek ze sklepu Niemieckiego - data zakupu jest zazwyczaj dzień, dwa przed datą odbiorem, ale jest podbity paragon i gwarancja - więc nie ma problemu. Oprócz Krzyśka, polecam również "Fotogandini-ego". U Sławka kupowałem C100 2.8 i 6D. Odbiór osobisty w Ostrzeszowie. Podobnie jak z Krzyśkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Nie było żadnego problemu, towar pierwsza klasa. Towar również z Niemiec, ale Sławek dodaje swój paragon. Dla osób, które "boją" się zakupów u (jak tutaj padło) "handlarzy" - dwa razy reklamowałem sprzęt w Canon PL i nie było żadnego problemu.

Ryzyko jakieś może jest, ale sporo zyskujesz finansowo - tacy sprzedawcy moga sobie na niższe ceny, ponieważ nie prowadzą sklepu, nie mają dodatkowych opłat z tym związanych itp...