Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 133

Wątek: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Domyślnie

No właśnie jutro jadę testować obiektyw - mam go zarezerwowanego i jak wszystko będzie w porządku, to go biorę (choć nie przewidywałam wydawać aż tyle).

@Nowart, na Allegro jest całkiem sporo egzemplarzy za 4,2k. Do tej pory planowałam kupno używki do 3,5k, ale jeden użytkownik CB, z którym miałam dobijać targu, w ostateczności się rozmyślił. Also, normalnie ten obiektyw kosztuje 5k, więc o jakich podwyżkach my tu mówimy ))

Ponadto, czy ktoś może potwierdzić Twoją tezę o wątpliwej proweniencji 24-70mm z białego pudełka? Pogooglałam trochę i znalazłam np. to http://submit.shutterstock.com/forum/abt109852.html gdzie jest mowa o tym, że 24-70 w kicie z 5D również jest w białym pudle.
    Obiektyw od Kristopherosa ma boks taki, jak w tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=2117014434

@Joshec jakich innych jeszcze mamy sprzedawców z Poznania tu na forum?
    C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

http://anksfoto.pl/

Uzależniony

Domyślnie

Ja nie widzę na allegro żadnych ofert poniżej 4450zł (licytacje) poza zgranym zespołem z pomorza o których możesz poczytać na pierwszych stronach wszystkich portali. Jeśli to dla Ciebie wyznacznik ceny to ok, nie wtrącam się
    Co do pudła powtarzam - w UE nie ma tych szkieł z kitów w białych pudłach.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anks Zobacz posta
    @Joshec jakich innych jeszcze mamy sprzedawców z Poznania tu na forum?
    Miałem na myśli w ogóle na forum, nie koniecznie z Poznania...

A z Poznania to poza Krzysztofem "Kristopherosem" masz chociażby trzy posty wyżej Artura "Nowarta", poza tym Kubę "Cichego" (Canona chyba akurat nie sprzedaje...), a tak poza tym to polecam Łukasza "Towersa" z żoną Eweliną i ich sklep "Foto-Ivy", wprawdzie to nie Poznań, ale zawsze można podskoczyć 100 km do Krotoszyna odebrać osobiście. Ja przez kilka lat stopniowo prawie cały sprzęt brałem od nich, także mało używany, w większości wysyłkowo. Wprawdzie czasem znajdziesz na Allegro taniej, ale znaleźć lepszą obsługę będzie Ci trudno... tu masz cały wątek http://www.canon-board.info/showthre...=26897&page=73
    Ostatnio edytowane przez Joshec ; 26-02-2012 o 19:29

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Jak wyzej. Jak chcesz miec 100% pewnosci co do zakupu to tylko Foto Ivy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ja nie widzę na allegro żadnych ofert poniżej 4450zł (licytacje) poza zgranym zespołem z pomorza o których możesz poczytać na pierwszych stronach wszystkich portali. Jeśli to dla Ciebie wyznacznik ceny to ok, nie wtrącam się
    Co do pudła powtarzam - w UE nie ma tych szkieł z kitów w białych pudłach.
    Nie czytywałam na pierwszych stronach wszystkich portali o żadnym "zgranym zespole z pomorza", więc może mi wyjaśnisz?

Tak, cena to dla mnie wyznacznik ceny, obviously. W tej chwili jest jeszcze jedna oferta warszawska, którą rozważałam, bo bywam w Warszawie.

Jeśli obiektyw od kristopherosa będzie miał europejską gwarancję i paragon, to nie mam na co narzekać chyba, prawda?

@Joshec nie jestem zmotoryzowana, więc do Krotoszyna raczej się nie pofatyguję, ale dziękuję Szukam poznańskich albo warszawskich TiPów, u których będę mogła sprzęt przetestować.
    C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

najważniejsze - nie kupuj w lider24 sporo o nich na forum/forach

Domyślnie

@em es - nie zamierzałam

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

tak tylko dla pewności wolałem dopisać

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anks Zobacz posta
    Nie czytywałam na pierwszych stronach wszystkich portali o żadnym "zgranym zespole z pomorza", więc może mi wyjaśnisz?

Tak, cena to dla mnie wyznacznik ceny, obviously. W tej chwili jest jeszcze jedna oferta warszawska, którą rozważałam, bo bywam w Warszawie.

Jeśli obiektyw od kristopherosa będzie miał europejską gwarancję i paragon, to nie mam na co narzekać chyba, prawda? .
    Nie zrozum mnie źle ale 99% ludzi, dla których podstawowym kryterium wyboru sprzedawcy jest wyłącznie cena są w dalszej kolejności aktywnymi bywalcami wątków typu "oszukali mnie" , "moje przygody z ..." czy "uwaga na ...". W miejsce kropek wstaw sobie bohaterów z pierwszych stron forumowych wątków ostrzegawczych na trop których delikatnie nakierował Cię już przedmówca.
    A co do kristop. to nie twierdziłem , że czegoś możesz się obawiać - to mój kolega i znamy się doskonale - odniosłem się jedynie do Twoich wypowiedzi o białym pudle z kitowego 24-70. Potem jednak pokazujesz aukcję, gdzie pudło jest normalne , kolorowe zatem wybacz ale nie pomogę bo kompletnie nie rozumiem o co Tobie chodzi.
    powodzenia

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja myślę, że się oboje nie do końca zrozumieliście.
    Uważam, że koleżanka Anks po prostu chyba wcześniej nie widziała jeszcze pudełka z kit-owego zestawu wobec tego zapewne pomyślała, że "białe pudełko" oznacza "pudełko w kolorze białym, z różnymi napisami, itd." (taka chyba jest większość pudełek od obiektywów C.) wyglądające tak jak w przykładzie jaki podała w linku do aukcji Kristopherosa , podczas gdy te z kit-owych zestawów są... całe białe bez jakichkolwiek napisów, z gorszego jakościowo kartonu i stanowią tylko wewnętrzne opakowanie rozdzielające poszczególne elementy zestawu, podczas gdy główny, zewnętrzny karton jest odpowiednio oznaczony i "kolorowy".

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów