Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 133

Wątek: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Cytat Zamieszczone przez pavka84 Zobacz posta
    cacyk: jak ma pozwolenie na kopiowanie zdjec to co w tym zlego? [...]
    a jak nie ma? jakiś czas temu sprzedawałem swój zestaw, m.in. Canon 17-40. Zaraz po wystawieniu aukcji skontaktował się ze mną właśnie jeden z wymienionych tutaj handlarzy i zaproponował cenę jaka mnie satysfakcjonowała. Jeszcze za nim zakończyłem transakcję, to już była nowa aukcja, oczywiście z moimi zdjęciami. Co do kosztów jakie ponosi, obiektyw sprzedał zanim mu go wysłałem. Ja wysłałem obiektyw najprawdopodobniej na adres osoby, która go kupiła od niego

Pełne uzależnienie

Kupno od handlarza zawsze jest obarczone ryzykiem, bo nigdy nie wiadomo do końca jaki to sprzęt i jak był używany w przeszłości
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Kupno od handlarza zawsze jest obarczone ryzykiem, bo nigdy nie wiadomo do końca jaki to sprzęt i jak był używany w przeszłości
    A jakże. Przecież każda osoba nie będąca "handlarzem" zawsze rzetelnie opisuje swój sprzęt, uczciwie przyznając się do wszelkich wad u usterek ...
    Mógłbym Ci tutaj przytoczyć dziesiątki historyjek uczciwości ludzi, chcących zostawić swój sprzęt w rozliczeniu, gdy jednak podczas dogłębnych oględzin wychodziły usterki, sprzęt trafiał na giełdę/aukcje z opisem jaki to ideał. NIGDY nie spotkałem się z osobą, która po takim zdarzeniu uczciwie opisała problem. Ale pozostań w swoim błogim przeświadczeniu o uczciwości ludzi i ich prywanych ofertach...

Coś już napisał
    Miasto
    Bełchatów

Kupowałem kilkukrotnie u "Kristopheros-a". Odbiór osobisty w Poznaniu. Sprzedawca jest bardzo rzetelny. Towar sprowadza z renomowanego sklepu z Niemiec. Kupowałem u niego między innymi 85L, 70-200 i 5D mkIII. Za każdym razem towar nie używany, oryginalnie zapakowany, wszystko pięknie i bez problemu. Jedynie co może komuś przeszkadzać to to, że dostajesz rachunek ze sklepu Niemieckiego - data zakupu jest zazwyczaj dzień, dwa przed datą odbiorem, ale jest podbity paragon i gwarancja - więc nie ma problemu. Oprócz Krzyśka, polecam również "Fotogandini-ego". U Sławka kupowałem C100 2.8 i 6D. Odbiór osobisty w Ostrzeszowie. Podobnie jak z Krzyśkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Nie było żadnego problemu, towar pierwsza klasa. Towar również z Niemiec, ale Sławek dodaje swój paragon. Dla osób, które "boją" się zakupów u (jak tutaj padło) "handlarzy" - dwa razy reklamowałem sprzęt w Canon PL i nie było żadnego problemu.

Ryzyko jakieś może jest, ale sporo zyskujesz finansowo - tacy sprzedawcy moga sobie na niższe ceny, ponieważ nie prowadzą sklepu, nie mają dodatkowych opłat z tym związanych itp...

Dopiero zaczyna

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez cacyk Zobacz posta
    Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bralin

po pierwsze Emidee - nie wspomnial o tym, ze w/w aparat nagrywal filmy , oraz mam watpliwosci czy w aukcji sa faktyczne zdjecia sprzedawanego aparatu - w aukcji uzytkownika, ktory go wczesniej sprzedawal - jest szybka ochronna JVC na wyswietlaczu a u Emidee jej juz nie ma. Czyzby wystawial sprzet, ktory jeszcze do niego nie dotarl?

--- Kolejny post ---

zdjecie spodu z nr seryjnym rozwialoby watpliwosci

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pavka84 Zobacz posta
    po pierwsze Emidee - nie wspomnial o tym, ze w/w aparat nagrywal filmy , oraz mam watpliwosci czy w aukcji sa faktyczne zdjecia sprzedawanego aparatu - w aukcji uzytkownika, ktory go wczesniej sprzedawal - jest szybka ochronna JVC na wyswietlaczu a u Emidee jej juz nie ma. Czyzby wystawial sprzet, ktory jeszcze do niego nie dotarl?
    zdjecie spodu z nr seryjnym rozwialoby watpliwosci
    Ale dlaczego w ogóle zakładasz, że to jest ten sam sprzęt?
    Zdjęcia są inne (brak rysy na osłonie pryzmatu), kupujący ma innego nicka.
    Jedyna zbieżność to podobny przebieg. To tak na pierwszy rzut oka, może ja czegoś nie wiem/nie zauważyłem?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

post #103

to ta sama osoba "jedzie na szablonach" wszyskie aukcje tych samych przedmiotów są takie same

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów