Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 133

Wątek: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Uzależniony

Domyślnie

Dokładnie tak. Przy nadawaniu paczki wypełniasz specjalny formularz i dopłacasz 5zł za opcję sprawdzenia zawartości.

Domyślnie

Własnie poluję na 24-70 i natknęłam się na Kristopheros na Allegro. W rozmowie telefonicznej wyszło, że to, co jest na allegro to tylko przykładowe aukcje, bo sprzęt sprowadza na bieżąco.

24-70 ma taniej, ponieważ są to kity z zestawów z 5d mk2 i dlatego pudełka są białe. Czy ktoś może kupował taki zestaw i może potwierdzić, że faktycznie wtedy pudełka są inne?
    C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

http://anksfoto.pl/

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anks Zobacz posta
    24-70 ma taniej, ponieważ są to kity z zestawów z 5d mk2 i dlatego pudełka są białe. Czy ktoś może kupował taki zestaw i może potwierdzić, że faktycznie wtedy pudełka są inne?
    Kupowałem 24-105L z kita z 5DmkII i pudełko mam białe.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

jak wyżej
    obiektyw wyjęty z zestawu jest w białym pudełku
    obiektyw kupowany osobno ma własne kolorowe pudełko - ale kosztuje więcej

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Własnie poluję na 24-70 i natknęłam się na Kristopheros na Allegro. W rozmowie telefonicznej wyszło, że to, co jest na allegro to tylko przykładowe aukcje, bo sprzęt sprowadza na bieżąco.

Tak jak koledzy wyżej - obiektyw z "rozkitowanego" zestawu masz w białym pudełku.

Osobiście od Kristopherosa nie kupowałem ale znam kilka osób, które u niego brały sprzęt - jest on nazwijmy to "importerem prywatnym" i rzeczywiście ma sprzęt taniej niż u innych sprzedawców.

Jesteś z Poznania, zatem masz ten plus, że zawsze możesz się umówić, poznać człowieka i pogadać, no a potem odebrać sprzęt osobiście ze sprawdzeniem (np. prosząc kogoś o pomoc). Z tego co kojarzę Kristopheros mieszka w Poznaniu, na Świerczewie.

Jak Ci będą pasowały jego zasady, warunki zakupu i cena to bierzesz u niego jak nie, to masz innych zaufanych sprzedawców, także na forum. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja u niego robiłem zakupy i z czystym sumieniem polecam pana Krzysztofa.
    Poza tym jest z Poznania - jak TY
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Ja również zakupiłem u Kristopherosa swoją 24-70, fakt faktem box'a a nie z zestawu, ale samego sprzedawcę polecam. Praktycznie główna część sprzętu jaki obecnie posiadam pochodzi właśnie od niego (Body, 24-70 L f2.8 USM i 70-200 L f2.8 IS USM). 70-200 L zakupowałem z przesyłką pocztową z opcją sprawdzenia przy odbiorze. Sprzedawca jest z Poznania jak napisał Bolek02 , ja od siebie dodam jeszcze ze sprzęt sprowadza z niemiec i paragony są z niemiecką pieczątką, i kwotą w euro.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Uzależniony

Domyślnie

anks, coś tu nie tak. po pierwsze - 24-70 z zestawów kitowych 5D nigdy nie był pakowany w białe pudła jak jego ciemniejszy brat 24-105. To szkło było i jest sprzedawane w identycznym pudle w jakim kupiłabyś te szkło biorąc je osobno - tego w przeciwieństwie do 105 nie odróżnisz. Zatem białe pudło 24-70 jest bardzo zastanawiające...
    Po drugie z dostępnością jest spory problem a ceny poszły w górę pewnie z powodu zaprzestania produkcji na rzecz znacznie droższego następcy. Piątki z tym szkłem dostać ostatnimi tygodniami nie sposób a kupowanie go osobno to finansowa katastrofa. Widać to również po allegro, gdzie szkła te startują już od sporo ponad 4,6 tys a i tam z dostępnością krucho. No, w spółkach z pruszcza i okolic są taniej ale tam to wszystko jest 'tanio i od ręki'
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 26-02-2012 o 17:52

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

@anks
    jesteś z Poznania, umów się na odbiór osobisty i po sprawie
    to takie same oferty jak od Nowarta

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    ja od siebie dodam jeszcze ze sprzęt sprowadza z niemiec i paragony są z niemiecką pieczątką, i kwotą w euro.
    No właśnie, tak przy okazji. Na czym polega ten proceder ?
    Ja sobie wymyśliłem, że sprzedawca w Niemczech wydaje i księguje paragon fiskalny (Kassenbon) i wystawia "ręcznie" rachunek z pieczątką. Oryginalny Kassenbon służy do odzyskania VAT przy wywozie towaru z Niemiec przez obywatela spoza UE a ten "rachunek" z pieczątką to dowód zakupu na wypadek skorzystania z gwarancji. Korzystna cena wynika z odzyskania MWSt (VAT).
    Może jest to jakoś inaczej ale fakt, że znika gdzieś prawdziwy paragon fiskalny.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów