Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 133

Wątek: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Domyślnie Odp: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

Dodam tylko, że sprzedawca ukrył fakt naprawy obiektywu i dzięki koledze dzeejowi zaoszczędziłem trochę kasy. Co najmniej piwo jestem winien :-) Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Bardzo cieszy mnie wiadomość, że pomogłem . Pozdrawiam i życzę udanych zakupów w przyszłości i oczywiście uczciwych sprzedawców! Widać warto czasami poświęcić kilka chwil na zebranie informacji dotyczących sprzętu - nawet w serwisie. A jak kolega będzie przejazdem w Bydgoszczy to na piwko chętnie z kolegą wyskoczę

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Ale zytnia nie podaje co było robione,a nota zamieszczona u nich na stronieoznacza ze mieli obiektyw u siebie.
    Ale czy w celu naprawy,kalibracji,czyszczenia czy skrecenia to nie wiadomo
    Ja po każdych wakacjach czyszcze szkła....
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    Dodam tylko, że sprzedawca ukrył fakt naprawy obiektywu i dzięki koledze dzeejowi zaoszczędziłem trochę kasy. Co najmniej piwo jestem winien :-) Pozdrawiam
    A pytałeś sprzedawcę co było naprawiane?

Nie bronię go i nie mam pewności jak to wygląda na Żytniej, ale pewnie rejestrują każdy oddawany do nich sprzęt, bez względu na przyczynę i potem można znaleźć go w ich bazie.

W serwisie, w którym zazwyczaj czyszczę matrycę (a przy okazji czyszczą całość czyli również body, obiektyw i filtr), sprzęt jest rejestrowany jako oddany do serwisu. Jak zapytać czy sprzęt o danym numerze seryjnym u nich był, to pewnie powiedzą, że tak. Powodów tych wizyt osobie postronnej nie podadzą.

Z tego co wiem, na Żytniej jest tak samo. Na stronie można sprawdzić, że dany numer seryjny u nich był. Żeby poznać przyczynę trzeba być właścicielem zlecenia lub sprzętu.

Jeszcze raz podkreślę, nie bronię tego konkretnego sprzedawcy. Po prostu uważam, że nie warto sugerować się jedynie faktem, że sprzęt odwiedził serwis. Zawsze można zapytać, niech sprzedający przedstawi dokumenty z historią choroby sprzedawanego sprzętu.
    Szkoda przepuścić okazję, tylko dlatego, że była myta, była w serwisie przy okazji czyszczenia matrycy lub na przeglądzie

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Ale zytnia nie podaje co było robione,a nota zamieszczona u nich na stronieoznacza ze mieli obiektyw u siebie.
    Ale czy w celu naprawy,kalibracji,czyszczenia czy skrecenia to nie wiadomo
    Ja po każdych wakacjach czyszcze szkła....

Na stronie jest wyraźnie napisane że było przyjęcie obiektywu i naprawa odpłatna.
    Gdyby to była kalibracja to raczej numer seryjny puszki byłby. Wątpię aby umieszczali informację o naprawie przy numerze seryjnym obiektywu

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Się nie znasz. Kalibracja obiektywu jest opisywana jako naprawa odpłatna. Nie musi być numeru puszki.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Na stronie jest wyraźnie napisane że było przyjęcie obiektywu i naprawa odpłatna.
    Gdyby to była kalibracja to raczej numer seryjny puszki byłby. Wątpię aby umieszczali informację o naprawie przy numerze seryjnym obiektywu

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Jak został przyjęty i wprowadzony do bazy, to będzie widoczny w systemie. A wszystko co przyjmują muszą wprowadzić, bo w końcu jakiś papier klient powinien dostać.
    Możliwe stany to naprawa producenta lub naprawa odpłatna, niezależnie od tego co się ze sprzętem działo.
    Dla przykładu mój naleśnik 40/2.8 był na Żytniej przez jakąś godzinę, aktualizacja firmware. Na stronie wisi jako Typ naprawy: Gwarancja producenta

cześć mam takie pytanie ktoś coś kiedyś z Was kupował od tego sprzedajacego ? Canon 60D Body B.Dobry stan (5610701097) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. może macie jakieś opinie

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to pewnie jakis lombard/komis czyli kupili i wystawiają
    a jak jest naprawde ze sprzetem to sam zobaczysz
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów